Ministrul Educaţiei: Este nevoie în continuare de resursă umană

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a afirmat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că este nevoie în continuare de resursă umană în învăţământ, pe agenda şedinţei aflându-se un memorandum pentru deblocarea posturilor din educaţie. Dacă astăzi cineva cere un post în cele 17.800 de şcoli şi grădiniţe din România, nu există, a mai spus ministrul, relatează News.ro.

Referitor la problema resursei umane, ministrul Educaţiei a anunţat că pe agenda şedinţei de Guvern se află un memorandum pentru deblocarea posturilor din educaţie.

”Avem distribuite absolut toate posturile pe care Ministerul Educaţiei le-a avut. Am preluat un număr important de creşe în sistemul de educaţie, începând din luna noiembrie anul trecut. Asta a fost o măsură care şi-a dovedit succesul, pentru că, plecând de la 22.000 de copii în creşă, am crescut la aproape 40.000 de copii în creşă. O să avem o situaţie exactă la începerea anului şcolar”, a explicat Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a arătat că este nevoie în continuare de resursă umană.
”Dacă stăm să ne gândim, doar în creşele care nu au fost încă preluate sunt 4.000 de angajaţi, deci 4.000 de posturi care sunt plătite de către autorităţile locale. Dacă mâine, conform legii, aceste posturi ar trece în sistemul de educaţie, nu mai avem absolut niciun post. De la autorităţile locale pleacă 4.000, la Ministerul Educaţiei este nevoie de creşterea numărului de posturi. Sunt lucruri cu siguranţă pe care le avem de făcut”, a mai spus Cîmpeanu.

”V-am dat exemplu doar în creşe, dacă ar trebui să le preluăm, ne trebuie 4.000 de posturi. Este o premieră şi o spun public. În Ministerul Educaţiei nu le vine să creadă colegilor mei că Ministerul Educaţie nu îşi păstrează niciun post în rezervă. Dacă astăzi cineva cere un post în cele 17.800 de şcoli şi grădiniţe din România, nu există. Deci, am distribuit absolut toate posturile, am întocmit cu maximă atenţie necesarul şi avem şi un proiect de hotărâre de guvern prin care, într-o manieră puternic justificată, solicităm înţelegere pentru aprobarea creşterii numărului de posturi pe care Ministerul Educaţiei îl va distribui punctual, pe baza unor justificări foarte clare şi foarte obiective”, a mai precizat ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a afirmat că ”avem 80% directori în şcolile şi grădiniţele din România cu concurs”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here