Ministrul german de finanţe: Este necesar ca bugetul apărării să crească în următorii ani

Bugetul de apărare al Germaniei va trebui să crească „în anii următori”, a declarat ministrul de finanţe, Christian Lindner, într-un interviu acordat ziarului de duminică Welt am Sonntag, potrivit Reuters.

Lindner a amânat joi prezentarea primului proiect de buget, dar se aşteaptă să îşi facă publice planurile privind cea mai mare economie a Europei miercuri, când va prezenta, de asemenea, o proiecţie financiară până în 2027.

În interviul menţionat, din care au fost date publicităţii fragmente încă de sâmbătă, ministrul a spus că este deschis faţă de creşterea cheltuielilor pentru apărare, remarcând totodată că discuţiile vor fi dificile, în condiţiile în care deceniul de dobânzi scăzute şi venituri în creştere ale guvernului s-a încheiat, relatează Agerpres.

Situaţia cu care ne confruntă în prezent în planificarea bugetului pentru 2024 nu poate fi comparată cu niciuna dintre deliberările bugetare din ultimii zece ani‘, a declarat Lindner.

Realitatea este acum diferită. Pentru prima dată în mai mai mult de un deceniu, trebuie să ne consolidăm„, a declarat acesta.

Dar în pofida unei nevoi de înăsprire a politicii fiscale, el s-a declarat în favoarea creşterii cheltuielilor pentru apărare. „Este necesar ca bugetul apărării să crească în anii următori„, a declarat Lindner. „Mai ales dacă ieşirile de fonduri din programul special pentru forţelor armate germane nu mai pot contribui la realizarea ţintei de 2%„, a spus ministrul, fără a oferi cifre exacte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here