Fiul cel mare al regretatului rege zulu din Africa de Sud, Goodwill Zwelithini, a fost ales ca succesor al tronului, în mijlocul unei lupte acerbe în familie, pentru succesiunea la tron, scrie BBC.

Prințul Misizulu (foto mijloc), în vârstă de 46 de ani, a fost numit în testamentul reginei zulu Mantfombi Dlamini-Zulu – mama sa – care a murit și ea, pe neașteptate, săptămâna trecută.

Prințul Misizulu, 46 de ani, a fost numit succesor în testamentul mamei sale, regina Shiyiwe Mantfombi Dlamini Zulu, care a murit săptămâne trecută. Scena citirii testamentului a fost dramatică, unii membri ai familiei protestând cu voce tare la aflarea veștii.

Prințul Misizulu a trebuit să fie escortat de gărzi la ieșirea din sala palatului regal KwaKhangelamankengane, unde s-a citit testamentul vineri seară.

Potrivit South Africa’s Sunday Times reports, chiar fratele său, prințul Thokozani, a pus sub semnul întrebării recunoașterea lui Misizulu ca moștenitor.

Regele Goodwill Zwelithini al poporului Zulu din Africa de Sud a murit pe 12 martie, la vârsta de 72 de ani, în spital, în timp ce era tratat pentru probleme legate de diabetul de care suferea, scrie Digi24.

Goodwill Zwelithini era conducătorul celui mai mare grup etnic din Africa de Sud și un lider influent. 

El a fost urmat la tron de soția sa, regina Mantfombi Dlamini. Însă și ea a încetat din viață, la doar o lună de la preluarea tronului. Regina Mantfombi a fost internată în spital suferind de o boală rămasă necunoscută, a scris presa africană. 

Prim-ministrul reginei a spus că moartea ei a luat familia prin surprindere.

„Familia Regală anunță moartea neașteptată a Majestății Sale, Regina Shiyiwe Mantfombi Dlamini Zulu, conducător al poporului Zului”, a spus Prințul Mangosuthu Buthelezi, premierul națiunii africane, într-o declarație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here