MS și UMF-urile se organizează pentru trimiterea de voluntari și sânge în Turcia

Ministerul Sănătăţii, împreună cu Universităţile de Medicină şi Farmacie, mobilizează profesioniştii din domeniu care doresc să ajute ca voluntari în constituirea unor echipe medicale care să fie disponibile pentru deplasare în zonele afectate de cutremurele din Turcia, transmite Agerpres.

„Ministerul Sănătăţii, împreună cu Universităţile de Medicină şi Farmacie, mobilizează profesioniştii din sănătate care doresc să ajute ca voluntari în constituirea unor echipe medicale care să fie disponibile pentru deplasare în zonele afectate. Totodată, a fost organizată o campanie de donare de sânge pentru victimele cutremurului care au nevoie de transfuzii. Sunt pregătite medicamente şi materiale sanitare care pot fi puse la dispoziţia autorităţilor turce”, informează un comunicat de presă transmis AGERPRES.

Potrivit comunicatului, imediat după producerea cutremurului care a afectat grav comunităţile din Turcia şi din nordul Siriei, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a luat legătura cu ambasadorul Republicii Turcia în România, Ozgur K. Altan, pentru a-şi exprima solidaritatea şi pentru a oferi un sprijin imediat.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii este în legătură cu ambasada României la Ankara pentru eventualele solicitări şi pentru asigurarea evaluării medicale şi a consilierii psihologice pentru studenţii români care sunt repatriaţi din regiunea afectată.

Mai multe informaţii despre înscrierea medicilor şi asistenţilor medicali ca voluntari şi despre locaţiile pentru donarea de sânge destinat victimelor cutremurului se găsesc la www.ms.ro.

Transgaz, pregătit să trimită echipe de intervenție în Turcia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here