Din avion, dar rămas cu două secole în urmă, Prigojin îl provoacă pe Zelenski la duel

Evgheni Prigojin, şeful grupului rus de mercenari Wagner, l-a provocat pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la o luptă directă pentru Bahmut, relatează The Guardian, preluat de News.ro.

Prigojin, un aliat apropiat al lui Vladimir Putin, a publicat o înregistrare video în care apare în cabina de pilotaj a unui avion militar şi spune: „Volodimir Oleksandrovici (Zelenski), am aterizat. Am bombardat Bahmut. Mâine, voi pilota un MiG-29. Dacă doreşti, hai să ne întâlnim pe cer! Dacă învingeţi, luaţi Artemovsk (Bahmut). Dacă nu, avansăm până la Nipru”.

Scurta înregistrare video a fost publicată de serviciul de presă al lui Prigojin, care a precizat că a fost filmată la bordul unui avion de bombardament Su-24 operat de Wagner.

Prigojin apare echipat cu o cască şi o mască de pilot, în timp ce prin fereastră se poate vedea un peisaj nocturn în timp ce aeronava aterizează.

Videoclipul a fost difuzat în ziua în care parlamentul ucrainean a adoptat o rezoluţie ce califică grupul Wagner, ai cărui mercenari luptă pe front alături de armata rusă, drept organizaţie teroristă. „Ne pregătim să distrugem Wagner ca o componentă a terorismului internaţional”, a declarat şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene, Andrii Iermak, pe Telegram.

Parlamentarii ucraineni „au adoptat, de asemenea, o cerere adresată organizaţiilor internaţionale şi parlamentelor privind recunoaşterea companiei militare private ruseşti drept organizaţie teroristă”, a precizat David Arahamia, şeful grupului parlamentar al partidului prezidenţial, Servitorul Poporului.

Comandantul forțelor terestre ale Ucrainei: Peisajul din jurul Bahmut oferă o apărare naturală de neînvins

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here