Naomi Osaka refuză să participe la conferințele de presă de la Roland Garros: „Ni se pun întrebări pe care le-am auzit deja de multe ori sau întrebări care ne pun la îndoială”

Foto: Naomi Osaka/ Facebook

Naomi Osaka a anunţat, miercuri, pe reţelele sale de socializare că intenţionează să evite conferinţele de presă la Roland Garros. Jucătoarea japoneză, numărul doi mondial, pretinde că îşi protejează, astfel, sănătatea mintală.

„Întotdeauna am simţit că oamenii nu ţin cont de sănătatea mintală a sportivilor şi o simt cu atât mai mult în conferinţele de presă la care iau parte sau asist. Ni se pun întrebări pe care le-am auzit deja de multe ori sau întrebări care ne pun la îndoială şi nu mă voi prezenta în faţa oamenilor care vor să insinueze în mine îndoială. Pur şi simplu nu mă voi pune la dispoziia oamenilor care se îndoiesc de mine. Am urmărit numeroase clipuri cu sportivi care au cedat după o înfrângere în sala de presă şi ştiu că şi tu ai făcut-o. Cred că întreaga situaţie loveşte o persoană aflată la pământ şi nu înţeleg raţionamentul din spatele acesteia. Dacă organizaţiile cred că pot continua să spună <vorbeşte cu presa sau vei fi amendat> şi continuă să ignore sănătatea mintală a sportivilor, atunci trebuie să râd, Sper că suma considerabilă pe care o primesc ca amendă pentru acest lucru va merge către o organizaţie caritabilă de sănătate mintală”, a explicat japoneza, într-o lungă postare pe reţelele de socializare.

În 2016, Venus Williams a plătit o amendă de 5.000 de dolari pentru că a refuzat discuţia cu presa după eliminarea timpurie de la Australian Open.

Venus a mai plătit amenzi pentru că nu a participat la conferinţele de presă, potrivit The Guardian, inclusiv în 2010, când ea şi sora ei, Serena, au fost amendate cu 4.000 de dolari fiecare pentru o neprezentare în faţa presei după un meci de dublu la Wimbledon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here