Năstase, victimizare după retragerea decorației. Se compară cu Iuliu Maniu: „Mă întreb dacă comuniștii i-au retras decorațiile lui Maniu”

Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul premier Adrian Năstase revine cu încă un comentariu după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că îi va retrage Ordinul „Steaua României”. Într-un text publicat pe blogul său, Năstase se compară cu liderul țărănist și deținut politic Iuliu Maniu.

„În timpul campaniei prezidențiale din 2014, scriam că Iohannis este mai balcanic decât oricare dintre noi. Ideea că un nou Carol I va ajuta la construcția unei Românii moderne, după cele două mandate ale lui Băsescu, s-a dovedit înșelătoare. Lipsa unui contracandidat de anvergură, din partea stângii, a făcut ca el să obțină, anul acesta, un al doilea mandat. Am crezut că el a înțeles că are o a doua șansă de a fi, cu adevărat, președintele tuturor românilor, dar el a ales să fie doar președintele liberalilor (bănuiesc, așa cum îi cunosc, că doar al unora dintre ei) și al unor talibani care i se adresează cu formula «domnule fanfaron», scrie cu obidă Adrian Năstase.

„În plus, dacă o condamnare POATE fi baza pentru retragerea unei decorații, această retragere se poate face și după 3, 5, 7 mandate prezidențiale? Si după 20 de ani? Mă vor înjura unii, dar mă întreb dacă comuniștii i-au retras decorațiile lui Maniu, după condamnarea sa”, subliniază în textul său fostul premier.

Ordinul „Steaua României” i-a fost oferit lui Adrian Năstase în 2002 de către președintele de atunci al României, Ion Iliescu.

Iohannis a semnat miercuri decretele de retragere a decorațiilor acordate mai multor persoane care au fost condamnate penal, printre care Adrian Năstase, Dan Voiculescu, Miron Mirea și Adrian Severin.

4 COMENTARII

  1. Mare neruşinare la puşcăriaşul Năstase Adrian condamnat pentru corupţie! Domnule Rareş Bogdan, afirmi că „ilustrul” condamnat penal pentru corupţie Năstase Adrian a citit multe cărţi. Se prea poate dar un lucru este cert, nu a reţinut nimica din ce a citit dând dovadă că este un oligofren după declaraţiile stupide pe care le-a făcut cu emfaza ticălosului de duzină. Ruşine să-i fie puşcăriaşului Năstase Adrian condamnat pentru corupţie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here