NATO denunţă „retorica” nucleară a Rusiei

Sursa: Facebook

Anunţul Rusiei cu privire la staţionarea de armament nuclear tactic în Belarus este ”periculos şi iresponsabil”, denunţă duminică într-un comunicat o purtătoare de cuvânt a NATO, Oana Lungescu, relatează CNN, potrivit News.ro.

”NATO este atentă şi monitorizăm situaţia îndeaproape. Nu am observat nicio schimbare în poziţia nucleară a Rusiei care să ne determine să ne-o ajustăm pe a noastră”, declară într-un comunicat de presă Oana Lungescu.

”Declaraţiile Rusiei cu privire la împărtăşirea nucleară în NATO sunt întru totul înşelătoare”, denunţă Lungescu, respingând astfel acuzaţii prin care Vladimir Putin îşi justifică decizia de a desfăşura armament nuclear în Belarus spunând că nu face altceva decât să imite Statele Unite.

”Aliaţii NATO aţionează respecându-şi deplin angajamentele internaţionale. Rusia şi-a încălcat constant angajamentele în domeniul controlului armamentului, cel mai recent suspendându-şi participarea la Tratatul New START”, acuză ea.

”Rusia trebuie să revină şi să se conformeze şi să acţioneze cu bună-credinţă”, îndemană Oana Lungescu.

 

Ucraina cere convocarea Consiliului de Securitate al ONU după ce Rusia a anunțat că va staționa arme nucleare tactice în Belarus

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here