NATO va anunţa în zilele următoare un nou comandament militar în Germania, ca parte a planurilor de consolidare a sprijinului pentru Ucraina

Sursa: Facebook

Consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a prezentat marţi o serie de măsuri pentru consolidarea sprijinului SUA şi NATO pentru Ucraina, în timp ce liderii alianţei militare s-au reunit la Washington pentru summitul aniversar, relatează Reuters.

Astfel, NATO va anunţa în zilele următoare un nou comandament militar în Germania, condus de un general cu trei stele, pentru instruirea şi echiparea trupelor ucrainene, potrivit News.ro.

De asemenea, va numi un reprezentant senior la Kiev pentru a aprofunda relaţia Ucrainei cu alianţa, a declarat Sullivan la o conferinţă a industriei de apărare organizată de Camera de Comerţ a SUA.

Jake Sullivan a declarat că NATO se angajează să fie alături de Ucraina pe termen lung, în timp ce aceasta luptă împotriva invadatorilor ruşi.

„(Preşedintele rus Vladimir) Putin nu ne poate diviza. El nu ne poate supravieţui. El nu ne poate slăbi. Iar Ucraina, nu Rusia, va învinge”, a spus Sullivan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here