Netflix este investigat de procurorii italieni pentru o eventuală evaziune fiscală, în condițiile în care compania nu își declară veniturile pe plan local și nu plătește impozite în Italia.

Deşi gigantul american nu are birouri sau vreun sediu în Italia, procurorii din Milano au deschis o cercetare preliminară a companiei pentru că serverele şi cablurile pe care le foloseşte reprezintă infrastructură digitală ceea ce face ca veniturile companiei să fie taxabile sub legea italiană, a scris joi Corriere della Sera, citat de News.ro

Niciun director nu este anchetat, iar compania nu a comentat.

Corriere della Sera a scris că procurorul Gaetano Ruta colaborează cu Poliţia fiscală pentru a determina dacă veniturile generate de cei aproximativ 1,4 milioane de abonaţi Netflix din Italia trebuie luate în calcul pentru taxare, chiar dacă compania operează din Olanda.

Netflix plăteşte TVA în Franţa, unde este în vigoare, din 2015, o lege care obligă furnizorii de servicii să plătească taxe de vânzări bazate pe consum şi plată.

Italia a aprobat recent o lege privind media care aplică legislaţia europeană şi obligă serviciile de streaming precum Netflix şi Amazon Prime Video să investească 30% din venituri în producţii locale.

Procurorii din Milano au cercetat recent companii ca Apple, Amazon şi Facebook şi au colectat taxe pentru statul italian în valoare de peste 5 miliarde de euro. Toate aceste companii însă au birouri în Italia.

Netflix a primit 51.000 de lire sterline reducere de taxe din partea Guvernului britanic pe 2018, după ce a avut venituri estimate la 700 de milioane de lire sterline de pe urma celor peste 10 milioane de abonaţi înregistraţi anul trecut în Regat, potrivit The Guardian, citat de News.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here