Nicu Alifantis, scrisoare dură către Mircea Badea: „Vă rog să mă ocoliți de azi înainte, domnule”

Inquam Photos/ Octav Ganea

„Vă înțeleg frustrările. Ecuația matematică a vieții dumneavoastră se pare că n-a dat rezultatul corect”, îi scrie Nicu Alifantis lui Mircea Badea într-o scrisoare publicată pe Facebook, în care îl critică pe realizatorul TV pentru afirmațiile acestuia la adresa artiștilor români.

„Domnule Mircea Badea. Mă adresez dumneavoastră cu apelativul «domnule», din respect pentru părinții dumneavoastă pe care-i cunosc de foarte multă vreme și cărora le port o stimă deosebită. De câtva timp asist la o serie de denigrări permanente pe care le aduceți breslei din care fac parte”, scrie Nicu Alifantis.

Restul scrisorii postate de muzician:

Vă atrag atenția că sunt profund revoltat de această atitudine și vă somez să încetați și să vă cereți scuze public pentru modul absolut jignitor în care vă adresați artiștilor români.

Îmi amintesc de perioada în care erați adus, bănuiesc împotriva dorinței dumneavoastră, de doamna Badea la Teatrul Mic.

Se pare că acest lucru n-a ajutat la nimic. Vă înțeleg frustrările. Ecuația matematică a vieții dumneavoastră se pare că n-a dat rezultatul corect. Asumați-vă acest lucru cu demnitate. Și nu uitați, prin această atitudine nu reușiți să faceți decât un mare deserviciu atât dumneavoastră cât și instituției pe care o reprezentați.

Disprețul pe care-l manifestați față de slujitorii artei românești este absolut dezgustător. „Nu dați doi bani pe artistul român”? Foarte bine, mutați canalul, nu mai intrați într-o sală de teatru sau una de concerte, dar nu ne mai jigniți.

Suntem destul de puși la colțul indiferenței de mai marii puterii zilei. Artistul român nu „ghiorlăie”, domnule. Încearcă doar să existe, să se exprime și să se manifeste cum poate într-o țară tristă, sărăcită și aproape distrusă.

Nu vă permit să ne mai jigniți, iar anii de muncă pe care-i port în spate îmi permit să vă cer imperativ acest lucru. Vă rog să mă ocoliți de azi înainte, domnule.

5 COMENTARII

 1. Sunt surprins de atacul lui Alifantis asupra lui Mircea Badea realizatorul emisiunii de pamflet ”In gura presei ” de pe Antena 3,deoarece , Mircea niciodata nu a facut aluzii la actorii si cantareii valorosi ai acesteii tari , ci numai la adresa celor care se cramponau de el si emisiunea lui!
  Domnul Alifantis, se comporta ca un purtator de cuvant al opozantilor lui Mircea ,nicidecum al actorilor si cantaretilor .Imi pare rau sa spun el este folosit in lupta impotriva lui Mircea, fiind un mare artist si cantaret si , vezi Doamne ca Mircea l-a jignit!FALS!
  Adevarurile spuse de Mircea si logica de neccontracarat , il fac un redutabil ”pericol” ,fata de actuala conducere a tarii si,uite si la ce se preteaza , il arunca in lupta pe Alifantis!
  Altfel nu-mi explic!

  • Esti fan Mircea 5a’sec?? Inteleg asta , dar sa spui ca maimutoiul ala e un pericol pentru actuala conducere a tarii este o mare ineptie! Pramatia aia de maimutoi e plin de ura si frustrare! Singurul pericol este pentru copilul si nevasta lui pt ca îi umple si pe ei de “venin” ! Asa ca… lasati cotetzarul pupator de dos voiculesc!! 😂😂😂 sau sa toti fanii maimutoiului sunt lingăi mancatori de 💩💩💩??

   • Diana ,ai un nume frumos si presupun ca esti si frumoasa!Inteligenta nici nu mai vorbesc,dar ce te deranjeaza daca sunt sau nu pesedist?Inainte de a fi pesedist am fost peremist si mai sunt ,deoarece Tribunul estede neinlocuit si de neegalat.Imi place sa urmaresc viata politica , cotidianul de fapt si, in virtutea libertatii ma exprim !Si cu nume si prenume!Adica sunt un liberal!Tu esti diana cu d mic!Se poate?Imi schimbi impresia!Cu simpatie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here