Bădălău, declarație șocantă: De ce nu vreţi să căpușați Hidroelectrica în continuare?

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul interimar al Economiei, Niculae Bădălău, i-a sugerat ministrului desemnat de PNL pentru portofoliul Economiei şi al Energiei, Virgil Popescu, în cadrul audierilor din comisiile parlamentare, că ar fi mai bine să căpuşeze Hidroelectrica în continuare, decât să o vândă, transmite Agerpres.

Apelul baronului PSD de Giurgiu a venit pe fondul discuțiilor despre listarea la bursă a unui pachet minoritar de acțiuni la Hidroelectrica.

Au reuşit colegii mei să o scoată la lumină (din insolvenţă – n.r.). S-a scos din insolvenţă. În momentul ăsta produce o energie curată şi ieftină şi dumneavoastră nu mai vreţi s-o căpuşaţi, vreţi să o vindeţi cu totul, ceea ce mi se pare extrem de ciudat. De ce nu vreţi să vindeţi şi Oltenia sau Hunedoara sau altceva? Pentru ce?”, a întrebat Bădălău.

El a amintit că Hidroelectrica aparţine 80% statului român, iar 20% din acţiuni sunt deţinute de Fondul Proprietatea.

Ea trebuie să rămână a statului român, pentru a avea siguranţă în energie. De ce ţineţi să o listaţi, să o vindeţi? Căpuşaţi-o în continuare”, a mai spus Bădălău, potrivit Agerpres.

La finalul audierilor, ministrul desemnat, Virgil Popescu, a declarat jurnaliştilor că Bădălău a confundat listarea la bursă a unui pachet minoritar de acţiuni, aşa cum se doreşte la Hidroelectrica, cu vânzarea companiei. ”Hidroelectrica se va regăsi în portofoliul Ministerului Economiei. Nu vrea nimeni să o vândă. Din păcate, domnul ministru Bădălău confundă listarea la bursă cu vânzarea. Va fi listat un pachet de 5-10%, dar acest lucru nu înseamnă vânzarea companiei Hidroelectrica. Înseamnă că Hidroelectrica va avea capitalizare să facă achiziţii, vedeţi că sunt oportunităţi în piaţă, se vinde CEZ, se vinde Enel, de ce să nu facem acest lucru”, a spus Popescu.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here