Noul ministru al Sănătății: Peste 30.000 de medici au plecat din țară în ultimii 10 ani

Victor Costache, noul ministru al Sănătății, a confirmat că examentul de rezidențiat va avea loc pe 8 decembrie. El a spus că s-a consultat și cu absolvenții care trebuie să susțină acest examen și că ei au vrut așa.

„Este un examen dificil, un moment de cotitură în viața oricărui tânăr absolvent de medicină, așa că susținem desfășurarea acestui examen conform procedurii în vigoare, pe 8 decembrie. Încă din prima zi a mandatului am deschis un dialog cu reprezentanții studenților și absolvenților care sunt înscriși la concurs și le respectăm dorința de a păstra data de 8 decembrie și de a menține o structură funcțională pe durata examenului. Nu vrem să schimbăm regulile jocului în timpul jocului și acest examen va avea loc pe 8 decembrie.” a declara Victor Costache la prima sa conferință de presă.

Noul ministru a spus că se vor găsi soluții astfel încât toți absolvenții de medicină care vor reuși să ia examenul de rezidențiat să primească și un post.

„Avem un număr de peste 30.000 de medici care au părăsit țara în ultimii 10 ani Ar fi aberant să nu integrăm acești tineri care au muncit timp de șase ani, care au reușit la un examen și care sunt importanți pentru țara noastră și sistemul medical” a mai afirmat Victor Costache.

Organizarea examenului de rezidențiat a fost pe lista de priorități urgente în programul de guvernare al lui Ludovic Orban. Testul trebuia să aibă loc pe 17 noiembrie dar a fost amânat de guvernul Dăncilă pe motiv că nu exista atunci un ministru al Educației care să semneze ordinul necesar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here