O echipă de militari columbieni va instrui militarii ucraineni cu privire la tehnicile de deminare

O echipă alcătuită din 11 militari columbieni va călători într-un stat european membru NATO vecin cu Ucraina pentru a-şi instrui omologii ucraineni cu privire la tehnicile de deminare, a anunţat ministrul columbian al Apărării, Diego Molano, relatează Reuters, citată de News.ro.

”Această pregătire va fi susţinută de 11 ingineri militari care vor merge într-o ţară membră NATO care este vecină cu Ucraina”, a afirmat ministrul columbian al Apărării, Diego Molano.

Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite, cei aproape 60 de ani de conflict intern din Columbia dintre forţele armate, rebelii de stânga, paramilitarii de dreapta şi cartelurile de droguri au transformat-o în una dintre ţările unde se află mai multe mine din lume.

Experţii din statul columbian, care este partener al Alianţei Nord-Atlantice, au fost invitaţi să susţină instruirea de către Statele Unite, a mai subliniat Molano.

Astfel, 2.342 de persoane au murit în Columbia din cauza minelor terestre, iar aproximativ 10.000 au fost rănite din 1990 până în prezent, potrivit Guvernului columbian.

Militarii şi autorităţile ucrainene au anunţat că vor curăţa minele din diferite locaţii din Ucraina, pe fondul invaziei în curs lansată de Rusia în luna februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here