O tânără care și-a tăiat mâna pentru a încasa o asigurare de 400.000 de euro a fost condamnată la închisoare

O instanță din Slovenia a condamnat, vineri, la doi ani de închisoare, o tânără de 22 de ani care și-a tăiat mâna cu un fierăstrău circular, la îndemnul iubitului ei, pentru a încasa o asigurare de aproape 400.000 de euro, în condițiile în care salariul mediu în această țară este de aproximativ de 1.000 de euro.

Julija Adlesic a rămas fără mâna stângă după ce şi-a secţionat-o complet de la încheietură cu un fierăstrău circular, iar cu ajutorul unor complici a pus la cale înscenarea unui accident, pentru a încasa primele de asigurare.

Inițial, Julija Adlesic a fost transportată de complicii ei la spital fără mâna tăiată, dar ulterior mâna a fost recuperată la timp şi reatașată de medicii din Ljubljana.

Tânăra ar fi urmat să primească despăgubiri de 380.000 de euro şi 3.000 de euro pe lună până la sfârşitul vieţii, cea mai mare indemnizație pentru invaliditate permanentă în Slovenia. Anterior incidentului, tânăra încheiase asigurări de viață și de accident cu cinci companii diferite.

Faptele s-au petrecut la începutul anului trecut, dar în scurt timp au ajuns în atenția poliției, care a demascat înscenarea.

În urma procesului care a urmat, Julija Adlesic a fost condamnată, vineri, la doi ani de închisoare, iar Sebastien Abramov, partenerul ei în vârstă de 30 de ani, care ar fi făcut-o să recurgă la acest gest, a fost condamnat la trei ani de închisoare, relatează presa din Slovenia. Ambii au susținut că sunt nevinovați și că a fost vorba despre un accident petrecut în timp ce încercau să taie ramurile unor copaci.

Tânăra a venit tot timpul la proces îmbrăcată elegant și arătând foarte bine, iar apărarea a adus ca argument că o femeie care arată atât de atrăgătoare nu putea să-și facă rău înadins propriului corp.

Părinții lui Abramov au fost și ei acuzați că au luat parte la această înscenare. Tatăl a primit un an de închisoare cu suspendare, iar mama a fost declarată nevinovată.

Procesul a fost foarte urmărit în Slovenia, cu atât mai mult cu cât partenerul tinerei, Sebastien Abramov, este suspect în cazul uciderii fostei lui iubite, în 2015. Bărbatul susține însă că aceasta a murit într-un accident de vânătoare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here