Orban: Renate Weber nu a fost Avocatul Poporului român

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a afirmat că Renate Weber nu a fost Avocatul Poporului, ci a fost avocatul PSD şi al intereselor social-democrate. El a anunţat că miercuri va fi votat noul Avocat al Poporului, urmând ca în coaliţie să fie decis numele persoanei propuse, transmite News.ro.

Ludovic Orban a prezentat joi, într-o conferinţă de presă, care este calendarul legat de numirea noului Avocat al Poporului.
“Am convocat şedinţa Birourilor Permanente Reunite ale celor două camere. Ca urmare a hotărârii Parlamentului de ieri prin care doamna Renate Weber a fost revocată din funcţia de Avocat al Poporului, poziţia a devenit vacantă şi Parlamentul are obligaţia legală de a proceda la desemnarea unui nou Avocat al Poporului. Am stabilit calendarul pentru a vota noul Avocat al Poporului. Depunerea candidaturilor din partea grupurilor parlamentare se va face până marţi, 22 iunie, orele 16 şi am stabilit termen de raport pentru comisiile juridice ale celor două camere, ziua de miercuri, ora 12.În cazul în care se va finaliza raportul comisiilor juridice, la ora 12 vom avea un nou Birou Permanent Reunit pentru a convoca plenul şi cel  mai probabil miercuri după şedinţa Birourilor Permanente Reunite vom convoca plenul pentru a finaliza procedura legală de numire a noului Avocat al Poporului”, a anunţat Orban.
El a precizat că viitorul Avocat al Poporului va fi cine va decide Parlamentul.
Întrebat dacă Gyula Fabian, susţinut de UDMR, va fi viitorul Avocat al Poporului, preşedintele Camerei Deputaţilor a răspuns: “Este una dintre propuneri. Când avem clar stabilit…Veţi afla numele candidatului, va fi un singur candidat susţinut de coaliţie”.
El a mai fost întrebat şi despre intenţia PSD de a face o sesizare la CCR deoarece Renate Weber , revocată din funcţie miercuri, prin votul PArlamentului, nu ar fi avut dreptul la apărare.
“Cum nu a avut dreptul la apărare? A fost convocată şi prezentă şi în comisiile juridice”, a explicat Orban.
Un jurnalist i-a precizat că a lipsit de la plenul reunit pentru că nu ar fi fost invitată.
„Avea nevoie de invitaţie specială? Putea să vină să participe. Aşa cum i s-a transmis că poate să vină să participe la procedurile parlamentare. Asta este un pretext, nu este un temei serios. Sigur că PSD poate să atace la Curtea Constituţioală şi normal că atacă PSD la Curtea Constituţională pentru că Renate Weber nu a fost Avocatul Poporului român, ci a fost avocatul PSD şi avocatul intereselor PSD şi a fost chiar un avocat al diavolului. V-am spus că motivul principal pentru care eu am susţinut demiterea doamnei Renate Weber este că a pus în pericol viaţa şi sănătatea românilor”, a mai afirmat Orban.

2 COMENTARII

  1. Vedem cu usurinta continutul de neconstitutioanalitate a masurilor adoptate de parlament ce se refera la numirea interimara a sefilor TV Romane si Radioului si ne putem da seama cum aceiasi formulare va fi parte a deciziei CCR in actiunea de demitere a avocatului poporului . Oare comisiile juridice de specialitate din parlament sau juristii (de marca ) aflati la dispozitia partidelor de coalitie – nu stiau acest lucru ? De neinteles dorinta de a trece prin parlament un text vadit neconstitutional . In acelasi timp vedem cum obligativitatea desemnata ca obligatorie de catre CCR , numita loialitate intre institutii , dispare atunci cind este vorba despre o decizie a CCR ce nu face altceva decit sa anuleze o hotarire vadit gresita supusa votului in parlament .Oare de ce se procedeaza asa ?

    • Ciolacule,nu te linistesti? Nu mai e mult si zboara si slugile voastre din curtea anticonstitutionala,vor ajunge la gunoi ,langa dragnea ,seful lor!!Nu visa degeaba ,mai e putin si vom avea o constitutie bazata pe dreptul eeuropean,nu sovietic!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here