Orban ridică miza: „Cel care este ales preşedintele PNL trebuie să fie premier”

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Șeful PNL, Ludovic Orban, a declarat că cel care este ales preşedintele partidului trebuie să fie premier, adăugând că este o mare diferenţă între el şi echipa care îl susţine pe Florin Cîţu, în ceea ce priveşte relaţiile pe care le are cu liberalii.

„Domnul Ţapu (senatorul Eugen Ţapu-Nazare, preşedintele interimar al PNL Neamţ – n.r.) spunea că premierul trebuie să fie şi preşedintele partidului. Eu spun altceva, că cel care este ales preşedintele PNL trebuie să fie premier”, a spus preşedintele PNL, Ludovic Orban, duminică, într-o conferinţă de presă la Piatra Neamţ.

El a adăugat că este o mare diferenţă între el şi echipa care îl susţine pe contracandidatul său la preşedinţia PNL în ce priveşte relaţiile pe care le are cu membrii partidului.

„E o mare diferenţă între mine, şi nu mă refer la contracandidatul meu, mă refer la toată echipa care zice că îl susţine. Nu cred că împreună ei cunosc un număr la fel de mare de membri ai PNL, pe numele mic, cu telefon mobil şi cu care să fi interacţionat de-a lungul timpului cât cunosc eu. În ceea ce priveşte ce va urma (după congresul de alegeri al PNL – n.r.), eu nu am ocupat toate poziţiile de conducere pentru echipa mea, eu am păstrat cinci locuri libere pentru oameni care l-au susţinut pe Cristian Buşoi, iar când s-a vacantat primul post de vicepreşedinte în Biroul Politic Naţional l-am susţinut pe Cristian Buşoi, care a fost contracandidatul meu, să ocupe acea poziţie şi a fost ales vicepreşedinte. Eu deja am menţinut unitatea PNL după o astfel de competiţie şi, cu siguranţă, eu sunt un garant al menţinerii unităţii PNL după ce voi câştiga alegerile în partid”, a afirmat liderul PNL.

Orban a precizat că nu va apela „la niciun factor extern”, cum ar fi preşedintele Klaus Iohannis, pentru a-l sprijini să câştige şefia PNL.

„Pentru mine decizia de alegere a preşedintelui PNL trebuie să aparţină în integralitate membrilor PNL, care trebui să ia decizia indiferent de considerente care pot veni din exterior”, a susţinut acesta.

1 COMENTARIU

  1. Pe masura ce se apropie alegerile generale din PNL situatia politica din filiale se modifica . Este o vorba ce ne spune :cei din urma vor fi cei dintii sau una mai copilaroasa ce ne zice – urma scapa turma. Dupa un inceput fulminant in care citeva filiale PNL sau grabit sa isi arate sustinerea si startul a fost cumva furat- ne indreptam spre o reasezare a deciziilor si dupa confirmarea noilor sefi de filiale confirmare ce va aduce cu sine si punerea in valoare a sustinerii unui candidat – lucrurile vor fi clare . Fiecare sef de filiala in urma confirmarii obtinerii statului de sef filiala PNL va arata in clar si decizia luata de filiala respectiva referitoare la sustinerea unui nou sef de partid .Ideea ca fiecare membru de filiala va vota ce ii trece prin cap in alegerile generale fara a tine cont de decizia filialei si noului sef este clar gresita .Deja presedintele PNL anunta cistigarea alegerilor partiale si evidenta ne arata cum cistigatorii vor fi si ei parte a indemnului ce tine de readucerea fostilor votanti -de o viata- ai PNL ce nu si-au mai exprimat votul in ultimile alegeri pierdute . Ne indreptam spre o victorie a actualui premier ce deja a reusit sa opreasca efectele pandemiei si sa elimine mai toate restrictiile .Balanta inclina in favoarea noului .Un partid ce nu lasa-apa sa curga – nu poate rezista timpurilor si acum este momentul schimbarii chiar daca copacul cel batrin nu se lasa leganat de vint – forta vintului ce aduce noul este mai mare .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here