Patru soldaţi străini voluntari, ucişi în Ucraina, anunţă Legiunea Internaţională

Patru soldaţi străini voluntari au fost ucişi în lupta contra invaziei ruse a Ucrainei, a anunţat sâmbătă Legiunea Internaţională pentru Apărarea Ucrainei, organismul oficial al luptătorilor voluntari străini, informează News.ro.

Legiunea a citat numele unui olandez, un australian, un german şi un francez, fără a preciza data sau circumstanţele morţii lor.

„Ne-am pierdut fraţii în luptă, dar curajul lor, memoria şi moştenirea lor ne vor inspira pentru totdeauna”, a scris Legiunea într-o declaraţie postată pe pagina sa de Facebook, afişând patru steaguri naţionale şi postând fotografii cu bărbaţii în uniformă de camuflaj şi purtând arme de calibru mic.

Ministerul francez de Externe a declarat vineri că „un luptător (francez) care a plecat ca voluntar” a fost ucis „în luptă” în Ucraina.

Jurnaliştii AFP din Harkov au participat la înmormântarea olandezului Ronald Vogelaar pe 21 mai. Colegii săi au spus în timpul ceremoniei că el a fost ucis cu câteva zile mai devreme.

Australianul a fost ucis în mai, iar moartea sa a fost confirmată de un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe. Ziarul Mercury din Tasmania l-a identificat pe bărbat ca fiind Michael Charles O’Neill, în vârstă de 47 de ani. Potrivit unui omagiu pe Facebook, el „ducea răniţi din prima linie a frontului”.

Legiunea spune pe site-ul său că cetăţeni ai unor ţări precum Danemarca, Israel, Polonia, Letonia, Croaţia, Marea Britanie, Olanda şi Canada s-au alăturat rândurilor lor.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat formarea forţei la începutul războiului, iar autorităţile ucrainene au declarat că au primit aproximativ 20.000 de cereri.

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here