Pentru ce a încasat Gheorghiță Mateuț 40.000 de dolari de la oligarhul Vlad Plahotniuc

Sursa: specialarad.ro

Pe 31 martie 2017, Vladimir Plahotniuc, „mogulul” moldovean, a plătit către avocatul român Gheorghiță Mateuț 40.000 de dolari, arată o investigație a RISE Moldova, care a consultat o bază de date scursă din Justiția de peste Prut. Plahotniuc a plătit și mulți avocați americani, scrie Newsweek România.

„Plahotniuc își tatona demult terenul de retragere acolo (SUA – n.r.), beneficiind până atunci de consultanță în domeniul migrației de la o altă casă de avocatură, tot din Statele Unite. Se numește Candela Eig Jurgens LLC și este condusă de trei foști procurori federali, care au activat în Departamentul de Securitate Internă și Imigrare a SUA și care îi consiliază acum pe aspiranții la Green Card, cetățenie sau viză americană. Serviciile lor au costat peste 45 de mii de dolari, arată o tranzacție din 14 iunie 2018.

Alte 40 de mii de euro din contul lui Plahotniuc au ajuns, în martie 2017, la un avocat din București, specializat în crime financiare și în apărarea unor inculpați celebri ai DNA-ului românesc. Gheorghiță Mateuț activează și la Casa de avocatură Popa și Asociații, care l-a reprezentat pe ex-premierul Vladimir Filat în dosarul pentru trafic de influență și corupere pasivă”, se arată în articolul citat.

Mateuț a confirmat, pentru Newsweek România, că l-a reprezentat pe Plahotniuc. „L-am reprezentat în speța dublei identități, dosarul a fost clasat. Și a mai avut un dosar la DIICOT, care se află încă la procurori, dar am încheiat colaborarea. I-am fost recomandat și m-a contactat, dar nu știu ce face acum, doar ce am citit prin presă”, a spus avocatul.

Articolul integral – pe Newsweek România


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here