Pirații informatici ruși au blocat pagina web a Serviciului de Informații din Bulgaria

Guvernul bulgar a confirmat duminica aceasta că pagina de internet a Agenţiei de Informaţii a ţării a fost atacată şi blocată de grupul de piraţi informatici ruşi Killnet. Totodată, acesta a dat asigurări că hackerii nu au reuşit să sustragă informaţii confidenţiale, transmite EFE, citată de Agerpres.ro.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Anton Kutev, a declarat că, imediat după miezul nopţii, s-au detectat atacuri de tip DDOS care au provocat o supraîncărcare a serverelor şi au făcut ca pagina să devină inaccesibilă.

Pagina de internet a început să funcţioneze normal după miezul nopţii.

Petar Kirkov, coordonator de securitate cibernetică al executivului bulgar, a acuzat de acest atac Killnet, un grup de hackeri care au revendicat responsabilitatea atacului pe reţeaua socială Telegram.

Acest grup rus a mai revendicat un atac similar în octombrie asupra paginii de internet a preşedinţiei, a Ministerului de Interne şi a mai multor bănci şi operatori de telefonie mobilă din Bulgaria.

Killnet a realizat numeroase atacuri de la începutul invaziei ruse în Ucraina împotriva ţărilor pe care le consideră duşmănoase cu Rusia.

Ministrul de interne bulgar, Ivan Demerdjiev, a declarat la postul public de radio BNR că atacul nu a avut repercusiuni asupra securităţii ţării şi că pagina web în cauză nu conţine informaţii confidenţiale.

Raport UE: Invazia rusă din Ucraina alimentează atacurile asupra securităţii cibernetice

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here