Planul Israelului de a solicita certificat verde la mall-uri a fost respins. Premierul Bennett, în carantină, din cauza Omicron

Guvernul israelian a respins joi decizia de a solicita Green Pass pentru intrarea în mall-uri, după ce o discuție aprinsă s-a încheiat fără acord. 21 de angajați ai Knessetului – inclusiv un parlamentar – au intrat în izolare, informează joi Jerusalem Post.

Membrii cabinetului și-au exprimat o opoziție acerbă față de planul prezentat de prim-ministrul Naftali Bennett, care ar fi impus centrelor comerciale interioare să verifice oamenii pentru permisele verzi și apoi să-i marcheze pe cei care au fost protejați într-un fel.
Planul nu va intra în vigoare vineri și probabil nu va mai fi impus deloc.
În schimb, se pare că un controș strict Purple Ribbon (brățară roșie) va fi lansat în conformitate cu dimensiunea mall-ului, iar testele antigene vor fi oferite afară. Nu se vor lua însă decizii finale până nu va avea loc o întâlnire – vineri – cu reprezentanții mall-urilor, ai ministerelor Sănătății și Economiei și ai Primului-ministru.
Controlul Purple Ribbon include, de asemenea, distanțarea socială, regulile privind aglomerația și permite doar persoanelor cu permise verzi să acceseze locurile de alimentație.
Vor fi mai puțini angajați la Knesset (parlamentul unicameral al Israelului – n.r.) săptămâna viitoare, după ce un agent de securitate al Knesset a fost testat pozitiv pentru varianta COVID Omicron, joi, a declarat purtătorul de cuvânt al Knesset. Ultima dată când individul a fost la Knesset a fost pe 12 decembrie.
Ministerul Sănătăţii a efectuat o anchetă epidemiologică care a relevat că individul a intrat în contact cu 21 de persoane, printre care şi parlamentarul Meir Porush. Toți au intrat în izolare.
*Premierul Bennett, în carantină
Naftali Bennett și ministrul Apărării Benny Gantz erau deja în carantină după ce s-au întors fiecare din călătorii în străinătate și s-a descoperit că persoane infectate se aflau în avioanele în care au călătorit.
Numărul cazurilor Omicron nu a fost actualizat de Ministerul Sănătății de miercuri, când au fost 89 de cazuri și peste 150 de persoane suspectate că sunt purtătoare de varianta.
Pentru a ajuta la stoparea răspândirii infecției, guvernul a prelungit miercuri noaptea restricțiile de călătorie ale țării până pe 29 decembrie, pe care Knesset le-a aprobat joi.
Comisia pentru Constituție, Lege și Justiție a Knesset a aprobat, de asemenea, joi, adăugarea Danemarcei și a Regatului Unit pe lista statelor roșii, începând de la miezul nopții, între joi și vineri.
Ministerul Sănătății a recomandat miercuri adăugarea a șapte noi state pe lista sa de țări roșii începând cu 19 decembrie, inclusiv Emiratele Arabe Unite și Irlanda.
Autoritatea aeroportuară a trimis joi un mesaj că pasagerii care se întorc acum din Regatul Unit și Danemarca și din Emiratele Arabe Unite, Franța și Spania săptămâna viitoare – locuri care au zboruri directe spre Israel – vor ateriza la Terminalul 1 pentru a evita amestecul de pasageri cu călători din țări portocalii, care sunt mai puțin infecțioase.
Toți pasagerii care sosesc din țările roșii li se va cere să semneze un contract la aeroport prin care se spune că vor intra în izolare timp de șapte zile. Oricine refuză să semneze va fi transportat la un hotel coronavirus, împreună cu pasagerii nevaccinați.
La un moment dat, joi, a început să circule un anunț conform căruia Comisia pentru Constituție, Lege și Justiție a revocat recomandarea de a adăuga Emiratele Arabe Unite pe lista țărilor roșii. Totuși, anunțul era fals, a subliniat Ministerul Sănătății. Această ultimă listă a țărilor roșii, însă, nu a fost încă adusă în fața Knesset. Acest vot ar trebui să aibă loc săptămâna viitoare.
Două zboruri în ultimele zile au sosit cu peste 10 pasageri bolnavi, a declarat joi Amelia Enis, directorul Departamentului de Boli Infecțioase al Ministerului Sănătății.
Majoritatea cazurilor Omicron au venit din străinătate.
Au fost 741 de cazuri noi de coronavirus diagnosticate miercuri, a anunțat joi Ministerul Sănătății; 80 de pacienți în stare gravă, dintre care 42 care au fost intubați.
Situația la zi a ministerului a fost oprită în cea mai mare parte a zilei și nu existau numere actualizate la momentul redactării acestei știri, mai arată sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here