Schimbarea la față a lui Ponta oferă șanse mari moțiunii de cenzură

Sursa: Facebook

Liderul Pro România, Victor Ponta, a anunțat că va vota moțiunea de cenzură inițiată de PSD împotriva Guvernului Orban. Decizia sa crește șansele ca moțiunea de cenzură, care are nevoie de 233 de voturi, să aibă succes.

Anterior, premierul Ludovic Orban a anticipat mutarea lui Ponta, spunând că moțiunea va avea șanse să treacă doar dacă o forță importantă în aritmetica votului va decide să treacă în barca PSD.

Anunțul lui Ponta a venit la finalul unei întâlniri-fulger avute cu președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Victor Ponta a mai spus că nu va fi singurul membru al formațiunii care vota moțiunea, ci „probabil cei mai mulți parlamentari Pro România” o vor face.

„Regret că, în urma înțelegerii dintre PNL și PSD, nu vom avea nici primari aleși în două tururi. Cel mai rău lucru, însă, s-a întâmplat aseară, cele 25 de ordonanțe de urgență adoptate de Guverna noaptea ca hoții. Fiecare parlamentar Pro România va vota așa cum crede că este bine. Probabil că cei mai mulți vor vota pentru moțiune”, a afirmat liderul Pro România.

Pe 20 ianuarie, Victor Ponta se poziționa categoric împotriva unei moțiuni de cenzură. „Nu votăm moţiunea de cenzură legată de legea de angajare privind alegerea în două tururi”, spunea liderul Pro România într-o emisiune televizată.

PSD are la această oră 232 de voturi, dar unele surse susțin că, de fapt, numărul voturilor se îndreaptă spre 237.

La ora 12.00, Guvernul Orban va da examenul moțiunii de cenzură inițiate de PSD și susținută de UDMR.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here