Premieră! Un arab și un evreu vor fi împreună pe Stația Spațială Internațională

Hazzaa al-Mansoori, un astronaut de 35 de ani din Emiratele Arabe Unite, va deveni primi arab care ajunge pe Stația Spațială Internațională. El va ajunge pe orbită cu misiunea Soyuz MS-15, care urmează să decoleze miercuri după-amiază de la cosmodromul Baikonur din Kazahstan.

Image
sursa: Roscosmos

Misiunea va mai înregistra încă o premieră. Pentru prima oară, un arab și un evreu vor fi împreună pe Stația Spațială Internațională. Alături de Hazzaa al-Mansoori, la bordul navetei Soyuz vor mai fi rusul Oleg Skripochka și astronautul NASA Jessica Meir, al cărui tată este israelian, potrivit Times of Israel. Ea va lua cu ea în spațiu și un steag la Israelului și o pereche de șosete cu menore, a scris aceeași sursă.

Image
Hazzaa al-Mansoori, Oleg Skripochka și Jessica Meir sursa: Roscosmos

Astronautul din Emiratele Arabe Unite a spus că este un vis îndeplinit faptul că ajunge pe Stația Spațială Internațională. El a spus că va aduce mâncare tradițională din țara lui pe orbită, ca să o împartă cu restul astronauților.

Image
sursa: Roscosmos

Jessica Meir a spus că este o adevărată performanță pentru Emiratele Arabe Unite să trimită un om în spațiu, având în vedere că programul spațial al țării arabe este atât de nou. Agenția Spațială a EAU a fost creată în 2015.

În prezent, doar Rusia, prin Roscosmos mai poate trimite echipaje umane pe Stația Spațială Internațională. Navetele americane care pot face același lucru, create de firme private, sunt încă în faza de testare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here