VIDEO | Premierul finaldez Sanna Marin anunţă că a efectuat un test de depistarea drogurilor. Tabloidul Seiska publică altă înregistrare, de la altă petrecere

Premierul finlandez Sanna Marin, în vârstă de 36 de ani, a efectuat un test de depistarea drogurilor vineri, după ce a fost criticată în urma divulgării unor imagini care o surprindeau dansând la o petrecere, relatează The Huffington Post, citat de News.ro.

Sanna Marin, şefa Partidului Social democrat (SDP), a anunţat într-o conferinţă de presă, la Helsinki, că a efectuat un test vineri dimineaţa, al cărui rezultat urmează să fie cunoscut săptămâna viitoare.

Potrivit BBC News, ea a dezminţit din nou că a consumat droguri.

”Nu am făcut nimic ilegal”, a subliniat ea.

”Nici în adolescenţă nu am consumat niciun fel de drog”, a insistat premierul finlandez, precizând că a efectuat acest test de depistare de droguri cu scopul de a risipi orice îndoieli.

Ea a dat asigurări joi că nu vede niciun inconvenient să se supună unui test de depistarea drogurilor.

”Nu am nimic de ascuns. Nu am consumat droguri, iar ca atare nu am nicio problemă să fac un test”, declara ea.

Ea apare într-o înregistrare video – amplu partajată pe reţele de socializare şi publicată de diverse publicaţii – dansând fără reţineri cu un grup de persoane.

”Aceste videouri sunt private, ele au fost filmate în locuri private”, a declarat ea. ”Petreceam cu prietenii”, a spus ea. ”Am dansat şi am cântat, mi-am îmbrăţişat prietenii şi am băut alcool”, a precizat ea.

Felul în care petrece Sanna Marin a fost criticat de către unii, care denunţă un comportament nepotrivit pentru un premier, însă alţii consideră că ea are dreptul să se distreze cu prieteni la o petrecere privată.

Tabloidul finlandez Seiska publică vineri o înregistrare de la altă petrecere, care a avut loc la 6 august, în acelaşi weekend în care a avut loc petrecerea la care premierul a participat împreună cu prietenii săi.

Ziarul citează un martor care dă asigurări că a văzut-o pe Sanna Marin, căsătorită cu Markus Räikkönen în 2020, comportându-se  echivoc cu ”cel puţin trei bărbaţi”.

Liderul grupului parlamentar al SDP, Antti Lindtman, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că grupul îl susţine pe premier.

”Eu nu văd vreo mare problemă ca ea să daneze cu prieteni la un eveniment privat”, sublinia el.

Sanna Marin – cea mai tânără şefă de Gvern din lume atunci câînd a preluat postul, în 2019 – a fost criticată în trecut din cauza unor petreceri la reţedinţăa sa oficială.

În decembrie 2021, Sanna Marin a fost criticată după ce a dansat până în zori, în pofida faptului că era un caz de contact covid-19.

Potrivit unui sondaj, realizat atunci de postul MTV3, două treimi dintre persoanele chestionate apreciau că această ieşire a fost o ”greşeală gravă”.

La eveniment, Marin a anunțat că a fost supusă unui test antidrog.

– În ultimele zile, au fost făcute acuzații destul de grele în public că eram în (aceeași) stare sau că eu însumi consumasem narcotice. Găsesc aceste acuzații destul de grave. Datorită protecției mele legale, am făcut astăzi un test antidrog și rezultatul testului va veni în decurs de o săptămână. Vreau să-mi curăț reputația.

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here