Sorin Grindeanu, președintele Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii (ANCOM), a declarat pentru RFI că memorandumul de înţelegere dintre România şi SUA, referitor la tehnologia 5G, este un ”pas înainte” în consolidarea parteneriatului cu SUA, precizând că Guvernul va veni probabil cu mai multe clarificări.

Sunt convins că este un pas înainte în consolidarea parteneriatului strategic dintre Statele Unite şi România. Eu, ca preşedinte ANCOM, nu sunt în măsură să spun. (ce ar urma să clarifice exact acest document -n.r.) Vorbind din partea statului român, sunt convins că în perioada imediat următoare vor exista clarificări din partea Guvernului, poate chiar a Preşedinţiei, a CSAT din acest punct de vedere. Cred că vor apărea clarificări din partea Guvernului cât se poate de repede. Este absolut necesar să existe un calendar care este în dezbatere publică, la fel şi caietul de sarcini. Noi ne ţinem de calendar. Ca să avem o licitaţie de succes vor trebui să existe clarificări din partea Guvernului sau a celorlalte instituţii menţionate, astfel încât cei care vor veni să depună oferte pentru achiziţionarea de frecvenţe pe care se va dezvolta tehnologia 5G, să aibă toate informaţiile„, a declarat, la RFI, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii (ANCOM).

Întrebat dacă accesul companiei Huawei ar putea fi blocat în România, în condiţiile în care analiza făcută de ţara noastră ar arăta anumite probleme, Sorin Grindeanu a răspuns afirmativ.

Bineînţeles (că se poate bloca accesul -n.r.), dacă această analiză spune acest lucru, este fără doar şi poate„, a mai declarat şeful ANCOM.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, după întâlnirea cu omologul său american, Donald Trump, că, în cadrul vizitei la Washington, a fost semnat un memorandum de înţelegere între guvernele României şi SUA referitor la tehnologia 5G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here