Primăria Capitalei reziliază contractul cu turcii privind achiziția a 100 de troleibuze

Primăria Capitalei a anunțat că a demarat procedura de reziliere a contractului în valoare de 43 de milioane de euro privind achiziţia a 100 de troleibuze noi, motivând că producătorul nu a prezentat certificatul de omologare.

Primăria Municipiului Bucureşti a atribuit contractul privind achiziţia a 100 de troleibuze noi Asocierii turco-germane Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S. – Sileo Gmbh, care, potrivit prevederilor contractuale, trebuia să prezinte certificatul de omologare după semnarea contractului. Subliniem că întreaga procedură de licitaţie a fost verificată ex-ante de ANAP. Având în vedere faptul că prevederile contractuale nu au fost respectate, a fost demarată procedura legală de reziliere a contractului, în conformitate cu prevederile contractuale şi legislaţia naţională în vigoare„, a transmis Primăria Capitalei într-un comunicat remis Agerpres.

Pe 31 martie, primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunţa că a semnat contractul privind achiziţia a 100 de troleibuze noi, după ce licitaţia a fost câştigată de singurul ofertant înscris, respectiv Asocierea turco-germană Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S. – Sileo Gmbh.

Potrivit contractului, livrarea urma să se facă începând cu luna noiembrie, pe parcusul a 16 luni. Valoarea contractului era de aproximativ 43 de milioane euro fără TVA, finanţarea provenind de la Administraţia Fondului pentru Mediu, în cadrul „Programului privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puţin poluante în transportul public local de persoane”.

1 COMENTARIU

  1. Ce dracu certificat de omologare sa prezinte turcii, de ochii lumii cica s-au aliat cu germanii, ce mizerie de contract sub patronajul hoatei si coruptei de firea! Va zica Astra Arad, firma romaneasca, nu e buna, e buna porcaria din Turcia!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here