Primele rezultate ale autopsiilor victimelor de la Timișoara: „Morți din cauze neprecizate”. Încă 5 persoane internate

Inquam Photos / Virgil Simonescu

Primele rezultate ale autopsiilor făcute celor trei victime care au murit în urma deratizării unui bloc din Timișoara arată că decesul s-a produs „din cauze neprecizate”. Între timp, alți cinci locatari din blocul morții au fost internați miercuri la spital.

În prima etapă a analizelor realizate de Institutul de Medicină Legală din Timișoara, nu au fost depistate urme de fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare şi care necesită pentru utilizare autorizaţie specială. Gazul inhalat de victime, dacă este în cantitate mică, nu rămâne în corp, scrie opiniatimisoarei.ro.

„Analizele chimice pe probele efectuate de la cele 3 persoane decedate sunt negative. E o etapă și vom continua prin eliminare. Ne-am gândit că s-ar putea întampla așa, în această etapă preliminară. Cu alte cuvinte, probele directe sunt negative. Dar, pentru fosfatul de aluminiu, nu se obține efectiv prin analiză directă, ci prin eliminare”, a explicat medicul legist Alexandra Enache, șeful IML Timișoara.

Medicii legiști au luat probe pentru un examen histopatologic din țesuturi, sânge și organe. Acestea vor fi supuse analizelor toxicologice, care durează aproximativ o lună. Testele acestea vor determina cu exactitate dacă cei trei au murit din cauza intoxicarii, mai ales că substanța folosită la dezinsecție și deratizare e mortala chiar și în cantitate foarte mică.

Între timp, noi apeluri au fost făcute la 112, miercuri, de la locatarii blocului din Timișoara unde a avut loc deratizarea. Oamenii se simt rău și la câteva zile după evacuare, iar cinci dintrei ei au ajuns la spital în ultimele ore.Potrivit ISU Timiș, este vorba de trei apeluri de urgență pentru cinci persoane: o mamă cu 2 copii de 12 și 14 ani, un copil de 11 ani și un adult.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here