Prinţul Harry îl acuză pe fratele său, William, că l-a abuzat fizic

Prinţul Harry, aflat în conflict cu familia regală britanică, îl acuză pe fratele său, William, că l-a trântit la podea în timpul unei dispute în 2019, potrivit unui fragment din viitoarea sa carte, obţinut miercuri de cotidianul The Guardian, informează AFP, citată de Agerpres.ro.

Harry şi soţia sa, Meghan, au renunţat la funcţiile regale în 2020, într-o despărţire de Casa Regală foarte mediatizată de ambele părţi ale Atlanticului.

De atunci, cuplul, care locuieşte în SUA, a criticat public familia regală în mai multe rânduri în interviuri sau într-un recent documentar difuzat pe Netflix.

În cartea sa „Spare”, care va fi lansată pe 10 ianuarie, Harry susţine că a fost atacat fizic de fratele său mai mare, William, în timpul unei dispute care ar fi avut loc la Londra în 2019, potrivit The Guardian.

În timpul altercaţiei, prinţul în vârstă de 38 de ani l-a acuzat pe William că aceasta a spus despre Meghan că este o femeie „dificilă” şi „nepoliticoasă”, înainte ca tonul să escaladeze şi să se profereze insulte, potrivit cotidianului britanic.

După un schimb aprins de replici, „(William) m-a apucat de guler, rupându-mi lănţişorul şi m-a trântit la podea”, a povestit Harry.

„Am aterizat pe bolul câinelui, care s-a spart sub spatele meu, iar cioburile m-au tăiat”, a declarat prinţul, menţionând că a rămas la pământ „ameţit”, înainte de a-i cere fratelui său să plece.

William şi-a cerut apoi „scuze”, a precizat el.

Altercaţia l-a lăsat pe Harry cu „zgârieturi şi vânătăi”, a adăugat el, potrivit The Guardian.

Prinţul Harry declarase într-un extras de interviu publicat luni că ar vrea să „reia legătura” cu tatăl său, regele Charles al III-lea, şi cu fratele său, William, de care părea foarte apropiat anterior.

Dar relaţiile dintre ei par departe de a fi paşnice. Într-un documentar lansat pe Netflix în decembrie, cuplul a acuzat familia regală că a minţit şi că nu i-a protejat.

Harry şi-a luat în vizor fratele, spunând că a „ţipat” la el la o reuniune de familie din 2020, în prezenţa reginei Elisabeta a II-a.

De asemenea, ducii de Sussex i-au acuzat pe William şi pe soţia sa, Kate, că sunt la originea unei mediatizări negative. În plus, în martie 2021, cei doi au acuzat familia regală de insensibilitate şi rasism într-un interviu-şoc.

Familia regală britanică se află într-o perioadă de tranziţie, după urcarea pe tron a lui Charles al III-lea, în urma decesului Elisabetei a II-a, pe 8 septembrie.

Aproape jumătate dintre britanici consideră că Prinţului Harry ar trebui să-i fie retrase titlurile regale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here