Prințul Harry, primul angajament public după „Megxit”

Prințul Harry participă astăzi la primul său angajament public după ce a anunţat că, alături de soţia lui, Ducesa Meghan, se va retrage din rândul reprezentanţilor de rang înalt ai casei regale britanice, a transmis Agerpres, care citează Press Association.

Ducele de Sussex va găzdui tragerea la sorţi pentru Cupa Mondială a Ligii de rugby din 2021, organizată la Palatul Buckingham, și se va întâlni cu reprezentanţi ai celor 21 de naţiuni participante. 

Înainte de tragerea la sorţi, prinţul Harry – care a devenit patronul Rugby Football League în decembrie 2016 – va asista la un meci de rugby jucat de elevii unei şcoli locale în grădinile Palatului Buckingham. 

Tragerea la sorţi va fi difuzată în direct pe conturile de Twitter şi Facebook ale familiei regale, dar şi ale evenimentului Rugby League World Cup 2021. 

Fiul cel mic al Prințului Charles va rămâne în Marea Britanie până săptămâna viitoare, în pofida zvonurilor conform cărora s-ar pregăti să ia avionul spre Canada pentru a fi alături de soţia sa, Meghan, şi de fiul lor, Archie. 

Regina Elisabeta a II-a a fost de acord cu dorinţa prinţului Harry şi a soţiei sale de a se retrage din rândul membrilor de rang înalt ai casei regale, să devină independenţi din punct de vedere financiar şi să îşi împartă timpul între Marea Britanie şi Canada. 

Potrivit unor informaţii neconfirmate, ducele de Sussex va rămâne în Marea Britanie pentru a participa la alte discuţii despre viitorul său rol în cadrul familiei regale, însă Palatul Buckingham nu a dat publicităţii alte detalii pe această temă după declaraţia de luni a reginei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here