Propaganda rusă umflă protestele anti-vaccin din România. În tot acest timp, în Rusia se moare pe capete de Covid, iar Biserica îi numește „păcătoși” pe anti-vacciniști

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Dan Puric a ținut un discurs delirant mulțimii aduse de AUR, sâmbătă, la București, notează Aktual24. Dar o astfel de intervenție, menită să incite anti-vaccinișitii, nu a fost singulară, iar Moscova a încercat să contribuie la amplificarea acestui tip de mesaje.

„Nu vă fie frică! În Primul Război Mondial au murit pe front 200.000 de soldați și de tifos exantematic – 400.000. Și nu ne-am lăsat înfrânți! Au stat în tranșee înconjurați de boli, de febra tifoidă, de holeră, de icter și n-au luat mâna de pe trăgaci. Vor veni restricții din ce în ce mai dure, să nu va lăsăți intimidați! Nu pentru restricții suntem aici, pandemia omoară oameni, ideologia omoară o națiune. Nu mi-e frică că am sa mor de virus, mi-e frică că moare țară. Sunteți aici pentru țară. (…) Nu suntem pacienți, suntem oameni”, a afirmat Dan Puric.

În același timp, brațul în limba română al propagandei ruse, Sputnik, a promovat atât discursul lui Puric, cât și pe cele, într-o notă similară, ținute de Cristian Terheș și Călin Georgescu, două figuri obișnuite în paginile Sputnik.

„Sâmbătă au avut loc proteste uriaşe în Bucureşti, la care au participat, potrivit estimărilor, între 15 şi 30 de mii de oameni. Au luat cuvântul personalităţi publice îndrăgite de români, precum Dan Puric, Călin Georgescu sau europarlamentarul Cristian Teherş”, site-ul de propagandă rusă, citând copios din cei trei și folosind un titlu elocvent: „Ţara s-a ridicat!” – discursurile lui Dan Puric, Călin Georgescu şi Cristian Teherş”.

Iar în timp ce propaganda rusă din România stimulează atitudinea anti-vaccin, în Rusia Covid-ul ucide pe bandă rulantă, țara înregistrâd în ultimele 24 de ore un număr record de decese şi mai mult de 25.700 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

În disperare de cauză, a fost aruncată în joc tocmai Biserica Ortodoxă Rusă, care, urmând linia dictată de președintele Vladimir Putin, i-a îndemnat pe credincioşii ruşi să se vaccineze împotriva COVID-19. Cei care refuză sunt „păcătoşi care trebuie să se căiască pentru tot restul vieţii lor”, sună mesajele clericilor ruși.

Premierul a primit a treia doză de vaccin anti-Covid

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here