Certificatul verde va deveni accesibil în Israel doar pentru persoane care au făcut și doza a treia de vaccin antiCOVID

Limitările impuse celor care deţin certificatul Covid au fost modificate de către Guvernul Israelian, iar aproape 2 milioane de israelieni riscă să rămână fără certificat verde în următoarele zile. În localuri şi alte spaţii închise vor putea intra doar cei care au primit o doză suplimentară de vaccin, cei care au schema completă de vaccinare, dar pentru care nu s-au împlinit cele șase luni, pentru a putea beneficia de doza a 3-a sau cei care s-au vindecat recent de boală, conform noilor măsuri.

Guvernul din Israel a decis duminică să modifice regulile privind certificatul COVID, astfel încât să fie eligibili pentru permisul verde doar persoanele care au primit doza a treia de vaccin sau s-au vindecat recent din boală.

Totuși, cei care au primit deja două doze se califică pentru acesta dacă schema de vaccinare a fost finalizată în ultimele şase luni.

Acest lucru înseamnă că aproximativ 2 milioane de oameni îşi vor pierde certificatul Covid în următoarele zile, scrie Associated Press, potrivit News.ro

Ei nu vor mai putea intra în magazine, restaurante, săli de sport şi nu vor putea participa la evenimente culturale.

Mai mult de 60% din populaţia de 9,3 milioane de locuitori a Israelului a primit două doze de vaccin Pfizer/BioNTech şi aproximativ 3,5 milioane au primit a treia doză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here