Rechinu Mexico

Trei proprietăți aparținând lui Florian Tudor, zis Rechinu, au fost percheziționate în provincia Quintana Roo de către autoritățile federale mexicane, două dintre acestea fiind puse sub sechestru asiguratoriu de Parchetul General din Mexic, informează Newsweek.ro.

Potrivit unor surse judiciare, procedurile fac parte din anchetele împotriva lui Florian Tudor, care a fost arestat săptămâna trecută pentru a fi extrădat în baza unui mandat emis de autoritățile din România.

El nu poate fi deocamdată, adus în țară, întrucât beneficiază de un ordin de suspendare a extrădării emis de o instanță de drepturi și libertăți din Mexic.

Proprietățile din Cancun, păzite cu blindate de marina militară

Una dintre proprietățile vizate de procurorii mexicani este cea situată pe strada Granada, în Cancun.

Aceasta este păzită cu strictețe de forțele speciale ale Marinei mexicane. În imagini se poate vedea și un vehicul blindat care asigură protecția militarilor la una dintre proprietățile lui Florian Tudor din Mexic.

România a solicitat colaborarea Mexicului pentru a asigura arestarea și extrădarea lui Tudor, un proces care ar putea dura cel puțin 60 de zile.

În mai multe scrisori deschise și postări pe rețelele de socializare, Tudor a spus că toate acuzațiile împotriva sa sunt false și că procuroii mexicani vor să-i facă rău lui și familiei sale. El a declarat că este un om de afaceri cinstit și că nu are nicio legătură cu infracțiunile de care este acuzat.

De ce nu poate fi extrădat

Antonio González García, judecătorul de circumscripție al legii Amparo în materie penală, a acceptat procesarea solicitării depuse de Florian Tudor împotriva extrădării sale în România și i-a acordat o nouă suspendare.

Astfel, Rechinu nu poate fi deportat sau expulzat din Mexic.

González García a stabilit următoarea ședință de judecată la 30 iunie pentru a stabili dacă îi acordă sau nu protecție lui Florian Tudor împotriva extrădării.

Legea Amparo se referă la protecția drepturilor constituționale ale cetățeanului.

Rechinu a fost arestat în baza unui mandat de arestare provizorie în scopuri de extrădare, care a fost acordat de un judecător federal, întrucât guvernul român încearcă să-l judece pentru infracțiuni de crimă organizată, extorcare și tentativă de omucidere.

Toate acuzațiile la adresa interlopului oltean

Rechinu este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, tentativă la omor calificat, patru infracțiuni de instigare la șantaj și o infracțiune de șantaj, comise pe teritoriul Mexicului și al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here