Premierul Viorica Dăncilă a sugerat, marți, la Ploiești că îl va propune pe Mihai Fifor pentru postul de comisar european din partea României.

Nu am discutat încă, nu avem o opțiune agreată în CEX, vom avea o discuție, ne uităm și la portofoliu. Vorbim de Transporturi și de Mobilitate militară (Dăncilă a accentuat ”mobilitate militară” – n.r.), un portofoliu important. Mihai Fifor este un candidat potrivit, astăzi vom discuta. Mi-aș dori să fie o femeie. Ar fi necesar o femeie, dar nu este o obligație”, a declarat Dăncilă.

În prezent secretar general al PSD, Mihai Fifor, fost ministru al Apărării, s-ar putea lovi de problema egalității de gen, a echilibrului între bărbați și femei în viitoarea Comisie Europeană.

Dăncilă a adăugat că nu va merge miercuri la Palatul Cotroceni pentru consultări cu președintele Iohannis. „Nu mă întâlnesc mâine cu președintele. Aștept să respecte Cobstitutia, să numească miniștrii interimari”, a mai spus Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a convocat-o pe premierul Viorica Dăncilă la Palatul Cotroceni, pentru miercuri la ora 12:00, pentru consultări pe tema numirii comisarului european din partea României.

Comisia JURI i-a declarat, luni, drept candidați nepotriviți pentru funcția de comisari europeni pe Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi.

Sursa foto: Facebook


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here