Protest Declic la Guvern, pentru salariul minim

Sursa: captură video

Comunitatea Declic cere Guvernului aplicarea directivei europene privind salariul minim, organizând în acest sens un protest la Palatul Victoria. Peste 63.400 de persoane au semnat o petiţie în acest sens, transmite News.ro.

”Le cerem guvernanţilor să respecte directiva europeană pentru salarii minime decente. Dacă directiva europeană s-ar aplica imediat, salariul minim ar trebui să crească la 3275 de lei, net, cât este valoarea actualizată a coşului minim de consum pentru un trai decent”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Comunităţii Declic.

Organizaţia a lansat o petiţie adresată preşedintelui Klaus Iohannis, premierului Nicolae Ciucă, ministrului Muncii şi liderului PSD, Marcel Ciolacu, în care cere aplicarea acestei directive.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, petiţia a fost semnată de peste 63.400 de persoane.

”În România, cheltuielile lunare pentru un trai minim decent sunt calculate prin coşul minim de consum. Conform calculelor din anul 2020, un român ar trebui să câştige un salariu net, în mână, de 2818 lei pentru a putea acoperi cheltuielile lunare. Dar salariul minim net în România este stabilit la 1386 lei. El este mult sub limita unui trai decent şi condamnă angajaţii la sărăcie”, se arată în petiţie.

Acord între statele membre UE şi Parlamentul European asupra unui cadru al unui salariu minim care ”să asigure un nivel de trai decent”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here