Putin a asistat la o paradă navală şi a anunţat că Marina va primi 30 de nave noi în acest an

Preşedintele rus Vladimir Putin a asistat duminică la o paradă de nave de război şi submarine nucleare în oraşul său natal Sankt Petersburg şi a anunţat că Marina rusă va primi 30 de nave noi în acest an, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Patruzeci şi cinci de nave, submarine şi alte ambarcaţiuni au luat parte la evenimentul anual al Zilei Marinei din Rusia, un spectacol tradiţional de putere militară care are loc în Golful Finlandei şi pe râul Neva din Sankt Petersburg. Aproximativ 3.000 de membri ai personalului Marinei au participat, de asemenea, la o paradă terestră, a transmis Kremlinul.

 

Putin, însoţit de ministrul Apărării, Serghei Şoigu, şi amiralul Nikolai Ievmenov, şeful Marinei, a inspectat unele dintre navele de pe o barcă de lansare de pe Neva înainte de a ţine un discurs.

„Astăzi, Rusia implementează cu încredere sarcinile la scară largă ale politicii noastre maritime naţionale şi dezvoltă în mod constant puterea Marinei noastre”, a spus Putin.

 

„Numai în acest an, 30 de nave de diferite clase sunt adăugate flotei”, a adăugat el.

El nu a făcut niciun comentariu substanţial cu privire la ceea ce Rusia numeşte „operaţiunea sa militară specială” în Ucraina.

Patru şefi de stat africani au participat la evenimentul de duminică, iar alte cinci ţări africane au trimis reprezentanţi, potrivit Kremlinului.

 

Ei au fost invitaţi după un summit Rusia-Africa de la Sankt Petersburg, care s-a încheiat vineri şi la care delegaţii au discutat despre aprovizionarea cu cereale şi potenţiale discuţii de pace privind Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here