Putin a resuscitat abordarea bipartizană, în SUA. Valul de consens îl înghite

<< Este tentant să presupunem că americanii sunt întotdeauna împărțiți în chestiuni de politică internă și externă. Într-adevăr, majoritatea dintre ei văd lumea prin lentilele lor partizane, roșii sau albastre. Cel mai bun predictor al felului în care alegătorii se raportează, să zicem, cu privire la îngrijirea sănătății și controlul armelor este modul în care au votat la ultimele alegeri. Dar în vremuri de conflict apar abateri de la regulă. După atacurile din 11 septembrie, de exemplu, guvernul american a reușit să unească țara împotriva teroriștilor care locuiau la 7.000 de mile (11.260 km) distanță, în munții Afganistanului. O unitate similară se răspândește acum în toată țara. Ia forma opoziției față de invadarea Ucrainei de către președintele Rusiei, Vladimir Putin >>, notează The Economist.

<< Într-un sondaj de opinie, realizat de YouGov, între 26 februarie și 1 martie (după startul războiului lui Putin), 60% dintre americani au spus că „le pasă mult” de ceea ce se întâmplă în Ucraina. Aceasta este o creștere de la puțin sub 40%, în sondajul efectuat cu o săptămână înainte. Doar 10% dintre cei chestionați au spus că nu le pasă deloc de evenimentele din țara respectivă. Șaptezeci și șase la sută dintre respondenți au spus că Rusia reprezintă fie o amenințare „imediată și gravă”, fie „oarecum gravă”, pentru America. O proporție aproape egală de republicani și democrați consideră astfel.

Membrii ambelor partide au convenit, de asemenea, asupra a ceea ce ar trebui să facă guvernul, ca răspuns la invadarea Ucrainei de către Putin. Aproximativ trei sferturi dintre democrați și republicani consideră că impunerea de sancțiuni economice Rusiei este o idee bună; 60% dintre democrați și 65% dintre republicani ar fi în favoarea trimiterii de arme către ucraineni. Cea mai mare scindare apare pe subiectul aderării Ucrainei la NATO. Patruzeci și șase la sută dintre republicani o consideră o idee bună, în comparație cu 58% dintre democrați.

Americanii sunt desigur mai polarizați atunci când vine vorba de modul în care președintele lor, Joe Biden, a gestionat răspunsul. Șaizeci și opt la sută dintre democrați aprobă, în comparație cu doar 21% dintre republicani (67% dintre ei se opun). Americanii pot fi capabili să se unească atunci când iau în considerare poziția țării lor față de o altă superputere. Dar politica internă este încă politică. >>

Putin. Rolul fantomei lui Gaddafi

1 COMENTARIU

  1. O alta manipulare de doi bani. Biden este absolut omul nepotrivit in acest rol, este media-președintele, este Union-man. Nu are nimic din ce-i trebuie pentru un război si a trăit degeaba 50 de ani in politica… Au împărțit gradele de aprobare pe partidele mari ca sa se ascundă faptul ca imensa majoritate a americanilor sunt dezamăgiți de Biden, de politica lui, interna si internațională. Da, Hollywoodul si-a pus președintele dorit, acum plătim cu toții…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here