Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunță că cetățenii români din China vor fi aduși în țară cu un avion special trimis de Franța. Arafat a explicat că au fost cerute locuri și pentru cetățenii români, la bordul acestui avion.

Am avut videoconferinţă cu cei la Uniunea Europeană. Franţa a făcut această activare iniţială, a trimis două avioane în China pentru a aduce cetăţeni francezi, dar şi europeni. Fiecare stat poate face solicitări pentru a aduce cetăţeni din zona Wuhan şi din apropiere.

România cere două locuri la acest moment în unul din avioanele trimise din Franţa. Numele nu se dau publicităţii, este vorba de protecţia datelor, dar avem acum două locuri solicitate pe unul din aceste avioane. Va trimite şi Germania un astfel de avion, dar acolo vor fi mai mult cetăţeni germani. Mecanismul de protecţie civilă va sprijini astfel de acţiuni. Sunt nişte reguli aici. Nu se iau simptomaticii, ci cei care sunt aparent sănătoşi, iar după sosire se intră în carantină de 14 zile. Este regula anunţată de colegii din Franţa. Ţările care au cetăţeni acolo pot cam după trei zile să îi recupereze din zona de carantină„, a declarat Raed Arafat, la Antena 3.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here