Rafila răspunde criticilor aduse de PNL: „Se încearcă o pasare a responsabilităţii, care nu este corectă”

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a vorbit, vineri, într-o conferinţă de presă, despre certificatul verde, el acuzând politicul că nu şi-a asumat o astfel de decizie şi încearcă o pasare a responsabilității. Ministrul a arătat că a pregătit un proiect de lege, care trebuia trecut prin Parlament, pentru că se referă la limitarea unor drepturi, şi a precizat că el personal şi-ar asuma acest proiect, din rolul de parlamentar, potrivit News.ro.

”Suntem promotorii vaccinării pe orice cale, dar discuţia despre certificatul verde nu aş vrea să o mai reluăm încă o dată. Ministerul Sănătăţii a realizat un draft al unei legi care ar fi trebuit să fie, într-un fel sau altul, aprobată de Parlament, acel proiect de lege s-a blocat, ştiţi bine că şi colegii de la PNL au promovat un astfel de proiect în luna octombrie, cred, care din păcate era unilateral, se referea doar la personalul sanitar, nu se referea la sănătatea publică, aveam foarte multe amendamente şi a fost respins în Senat.

Alexandru Rafila a precizat că „noi am făcut tot ce a ţinut de noi ca să aducem partea de legislaţie care ar fi trebuit să fie adopatată ăn Parlament,

„Nu a existat această decizie politică, mie îmi pare rău că lucrul ăsta nu este discutat şi chiar asumat, pentru că se încearcă o pasare a responsabilităţii, care nu este corectă şi care până la urmă trebuie să ne-o asumă cu toţii, dacă vreţi. Eu mi-o asum în sensul că sunt parlamentar şi eu, sunt unul din cele câteva sute de parlamentari, dar trecerea acestei legi trebuie făcută cu acordul Parlamentului, pentru că punea în discuţie limitarea unor drepturi şi lucrul acesta trebuie făcut rin lege şi nu prin Ordonanţă”, a spus Rafila.

De asemenea, Alexandru Rafila a răspuns și criticilor aduse de purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, care l-a acuzat de lipsă de implicare în pregătirea măsurilor privind prevenirea valului 5 al pandemiei.

„Nu ştiu cine m-a acuzat de pasivitate, aşa că acest gen de declaraţii, din partea unor persoane care probabil că nu ştiu ce înseamnă o activitate responsabilă, în favoarea sănătăţii publice, din punctul meu de vedere, nu au niciun fel de valoare”, a spus ministrul în conferinţă.

El a arătat că lucrează alături de colegii săi în fiecare zi, foarte mult, pentru a pune la punct un sistem funcţional care trebuie operaţionalizat în aceste zile, cum nu a mai existat în România de foarte mult timp.

„Lucrul ăsta pe care l-am rezolvat în 45 de zile cred că merită, dacă nu aprecieri, măcar abţinerea unor persoane de la a critica ceva care fie nu cunosc, fie nu înţeleg, fie pur şi simplu au o frustrare pe care şi-o manifestă în spaţiul public”, a afirmat Rafila, vineri, într-o conferinţă de presă.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe l-a criticat, într-un mesaj pe Facebook, pe ministrul Sănătăţii de la PSD, Alexandru Rafila, el întrebându-se ”cât de real mai este interesul Ministerului Sănătăţii pentru pandemie câtă vreme, înainte de sărbători, opţiunea din partea ministrului a fost să venim cu alte relaxări, ca şi cum nimic nu s-ar întâmpla, iar acum doar tace şi doar face unele informări”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here