Reglări de conturi cu scandal la vârful PSD Iaşi

Ședință cu scandal a Comitetului Executiv al PSD Iași. Preşedintele Maricel Popa a obținut schimbarea din funcție a secretarului general al organizaţiei ieşene a PSD, Vasile Cîtea, pe care l-a acuzat că l-ar fi agresat. Pentru a-și susține afirmațiile, le-a arătat colegilor şi poze. Cîtea a respins acuzaţiile.

Acuzațiile lui Maricel Popa au stârnit rumoare printre cei aproximativ 80 de participanţi la şedinţa Comitetului Executiv Judeţean al PSD care s-a ţinut vineri, în sala Hotelului Coroana, din Tg. Frumos, relatează Ziarul de Iași.

După discuţii privind strategia partidului în perioada următoare, de la votul în Parlament pentru Guvernul Ciucă până la posibilitatea convocării alegerilor anticipate la primăvară, preşedintele filialei ieşene a PSD l-a acuzat pe secretarul organizaţiei judeţene că l-a agresat.

Mai mult, de la prezidiu – unde se mai aflau preşedintele executiv Cristian Stanciu şi cel acuzat, Vasile Cîtea, Maricel Popa le-a arătat celor prezenţi în sală fotografii (color) cu urmele pe care i le-ar fi lăsat pe gât agresorul şi chiar un certificat medico-legal.

„M-a bătut, iată pozele care dovedesc asta!”, le-ar fi spus preşedintele Popa primarilor şi preşedinţilor de organizaţii PSD prezenţi, care s-au arătat surprinşi. Sursele noastre ne-au relatat că Vasile Cîtea i-a replicat scurt: „Minţi!”. Incidentul s-ar fi petrecut cu o săptămână în urmă.

Maricel Popa a declarat că nu mai poate lucra cu Vasile Cîtea şi l-a propus pe Bogdan Cojocaru secretar general al organizaţiei. Acesta a primit votul covârşitor al membrilor CEx.

„Am vrut să fie o echipă tânără în perspectiva alegerilor din 2024 şi a celor anticipate care ar putea fi în primăvară”, ne-a declarat ulterior Maricel Popa. El nu a vrut să comenteze acuzele pe care i le-a adus lui Vasile Cîtea.

„Nu m-am aşteptat la aşa ceva”, ne-a spus, la rândul lui, deputatul Vasile Cîtea. El a dezminţit acuzaţiile lui Popa că l-ar fi agresat şi a arătat apoi spre partea plină a paharului: „Până la urmă, mi-a făcut un bine: o să am mai mult timp să stau cu familia”.

Cu câteva săptămâni în urmă, un alt apropiat al lui Maricel Popa, Cristian Stanciu, liderul grupului aleşilor PSD din Consiliul Judeţean, a fost numit provizoriu preşedinte executiv al organizaţiei judeţene. Înaintea sa, funcţia a fost ocupată de Mihai Chirica, înlocuit în 2017 de Victorel Lupu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here