Retragerea rușilor din Herson, lăudată până și de liderul cecen Ramzan Kadîrov

Ramzan Kadîrov, liderul pro-Kremlin al regiunii Cecenia din Rusia, a declarat că sprijină decizia Ministerului rus al Apărării și a comandantului din Ucraina de a retrage trupele dintr-o parte a regiunii Herson, informează CNN.

Kadîrov, care a criticat frecvent ministerul și conducerea operațiunii, a spus că generalul Serghei Surovikin a „salvat o mie de soldați care se aflau efectiv în încercuire”.

După ce a cântărit toate argumentele pro și contra, generalul Surovikin a făcut o alegere dificilă, dar corectă, între sacrificii fără sens, de dragul declarațiilor pompoase, și salvarea vieților neprețuite ale soldaților”, a spus el.

„Nu este nevoie să vorbim despre ”predarea” orașului Herson. ”Predarea” înseamnă împreună cu luptătorii. Iar Surovikin îi protejează pe soldați și ocupă o poziție strategică mai avantajoasă – convenabilă, sigură”, a spus Kadyrov pe canalul său Telegram.

„Toată lumea știa încă din primele zile ale operațiunii speciale că Hersonul este un teritoriu de luptă dificil. Soldații din unitățile mele au raportat, de asemenea, că era foarte dificil să lupți în această zonă”, mai ales „fără posibilitatea unei aprovizionări stabile și regulate cu muniție și fără formarea unei ariergarde puternice și de încredere”.

Dar, criticând din nou greșelile din trecut, el a întrebat: „De ce nu s-a făcut acest lucru încă din primele zile ale operațiunii speciale? Aceasta este o altă întrebare”.

„Cred că Surovikin a acționat ca un adevărat general militar, care nu se teme de critici. El este responsabil pentru popor”, a conchis Kadîrov.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here