Rusia acuză Kievul că pune la cale înscenarea unui incident nuclear

Sursa: Pixabay

Rusia a acuzat duminică Ucraina că plănuieşte să însceneze un incident nuclear pe teritoriul său pentru a arunca vina asupra Moscovei înaintea unei reuniuni importante a ONU, dar nu a furnizat dovezi pentru a susţine această teză, relatează Reuters, citată de News.ro.

Ministerul rus al Apărării a afirmat într-un comunicat că substanţe radioactive au fost transportate în Ucraina dintr-o ţară europeană, iar Kievul pregăteşte o „provocare” de amploare. „Scopul provocării este de a acuza armata rusă că ar fi efectuat lovituri nediscriminatorii asupra unor instalaţii radioactive periculoase din Ucraina, ceea ce ar fi dus la scurgeri de substanţe radioactive şi la contaminarea zonei”, a declarat acesta.

De la începutul invaziei sale în Ucraina, în urmă cu aproape un an, Rusia a acuzat în repetate rânduri Kievul că plănuieşte operaţiuni sub „steag fals” cu arme neconvenţionale, folosind materiale biologice sau radioactive. Niciun astfel de atac nu s-a materializat, precizează Reuters.

Ucraina şi aliaţii săi au respins astfel de acuzaţii ca fiind încercări cinice de a răspândi dezinformare şi a acuzat Moscova că planifică ea însăşi incidente în încercarea de a da vina pe Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here