Rusia, victorie în „Războiul Șampaniei”. Franța reia exporturile

Foto: Wikimedia Commons

Industria franceză a șampaniei îi sfătuiește pe producători să reia exporturile spre Rusia, după ce livrările au fost oprite pe parcursul verii ca urmare a așa-zisului, „Război al Șampaniei”, generat de decizia Rusiei de a pune monopol pe numele de „șampanie”, relatează Euronews.

Livrările au fost sistate în iulie, după ce Rusia a aprobat o lege prin care numele de „șampanie” este rezervat în țară doar pentru producătorii de vin spumant local. Prin urmare, pentru a putea exporta în Rusia, producătorii francezi din regiunea Champagne, care dă și numele băuturii, trebuie să-și redenumească produsele.

Decizia rușilor vine în ciuda faptului că numele șampaniei franceze este protejat de lege în Uniunea Europeană și Regatul Unit.

În ciuda conflictului, Comitetul Interprofesional pentru Vinul de Champagne a transmis că producătorii de șampanie ar trebuie să reia livrările spre Rusia. Francezii renunță la „blocadă” după ce autoritățile ruse au ignorat mai multe scrisori trimise de miniștri francezi.

Miniștrii economiei, comerțului extern și agriculturii din Franța au trimis scrisori rușilor.

Unul dintre motivele date de comitet pentru decizia de a relua livrările este pentru a evita situația în care s-ar ajunge la un conflict la Organizația Mondială a Comerțului și pentru a nu face rău consumatorilor ruși.

„Cel mai important lucru este să reluăm livrările în Rusia. Al doilea cel mai important lucru este să discutăm și să negociem pentru a găsi o soluție bună care să ne permită să ne păstrăm dreptul de a folosi numele”, a spus Charles Goemaere, șeful Comitetului.

1 COMENTARIU

  1. Asta este adevărul in relațiile internaționale, UE e capra si nimeni nu da doi bani pe ce spune. Am știut asta de când au acoperit statuile in Roma ca venea șeful islamist al Iranului in vizita. Pentru bani UE se face preș pentru oricine si orice. Ultima curva. De aceea mass- media din UE a devenit cea mai importantă sursa de dezinformare si de „dresare” a populației. Drept sa va spun, se făcea Goring cu nemții face si mass-media actuala cu noi. Sa îndrăznești sa ai alta părere decât aia ceruta despre subiectele „sensibile”…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here