Şapte români, arestaţi pentru deţinere de arme la frontiera dintre Grecia şi Bulgaria

Şapte cetăţeni români, presupuşi suporteri ai unui club de fotbal din România, au fost arestaţi joi în apropierea frontierei dintre Grecia şi Bulgaria pentru deţinere de arme, în condiţiile în care poliţia elenă caută vinovaţii pentru uciderea unui suporter grec, relatează AFP.

„Şapte străini au fost arestaţi pentru încălcarea legii privind deţinerea de arme”, a anunţat poliţia elenă într-un comunicat, potrivit Agerpres.

În timpul controlului vehiculului lor la punctul de trecere a frontierei Promahonas, poliţiştii au descoperit „două cuţite, un briceag, o mască de gaze, echipament de box, un tricou şi o eşarfă purtând sigla unui club sportiv din străinătate”, se arată în comunicat.

Potrivit unei surse din cadrul poliţiei, persoanele arestate sunt „români”, presupuşi suporteri ai unui club de fotbal din ţara lor care intenţionau să asiste joi seara la meciul dintre echipa greacă Olympiakos Pireu şi clubul belgian Genk din turul III preliminar al Ligii Campionilor, lângă Atena.

Poliţia greacă a intensificat măsurile de securitate şi controalele la frontieră după ce un suporter al echipei elene AEK Atena a fost înjunghiat mortal luni seara, în timpul ciocnirilor violente dintre suporterii greci şi cei ai grupului croat de fotbal Dinamo Zagreb, în apropierea stadionului echipei AEK de la Nea Filadelfia, situat la periferia capitalei Greciei.

Meciul a fost reprogramat de UEFA pentru data de 19 august.

Poliţia a arestat până acum 105 persoane, dintre care 94 croaţi, şase greci, un albanez, un austriac, un bosniac şi un german, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei elene, precizând că aceştia urmează să fie deferiţi parchetului din Atena.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here