Sfârșit de epocă. Fondatorii Google renunță la conducerea companiei

sursa: Wikimedia Commons

Larry Page și Sergey Brin, co-fondatorii Google, au anunțat că vor renunța la conducerea Alphabet, compania-mamă a gigantului online. Cei doi vor părăsi funcțiile de CEO și președinte al Alphabet, dar vor rămâne în consiliul de administrație.

CEO-ul Google, indianul Sundar Pichai, va deveni și CEO al Alphabet, a transmis firma printr-un comunicat.

Alphabet a fost creată în 2015 ca parte a restructurării Google, pe care Larry Page și Sergey Brin au fondat-o într-un garaj din California în 1998. Această nouă companie este ca o umbrelă sub care se desfășoară toate activitățile, de la căutare online până la mașini autonome. Page și Brin au plecat de la Google la Alphabet când aceasta a fost formată, dar că acum a venit vremea să-și asume rolul de „părinți mândri”.

„Nu ne-am ținut niciodată cu dinții de funcții de conducere atunci când suntem de păerere că există un mod mai bun de a conduce compania. Alphabet și Google nu mai au nevoie de doi CEO și de un președinte” au transmis co-fondatorii printr-o scrisoare postată pe blogul Google. „Astăzi, în 2019, dacă firma ar fi o persoană, ar fi un tânăr adult de 21 de ani care a ajuns în momentul să plece de acasă. Deși a fost un mare privilegiu să fim implicați în conducerea de zi cu zi a companiei atât de mult timp, cred că a venit timpul să ne asumăm rolul de părinți mândri – să oferim sfaturi și dragoste, nu dar bătăi zilnice de cap” au completat Larry Page și Sergey Brin.

Sundar Pichai, CEO Google, va prelua acum și compania mamă. Page și Brin au spus că nu există persoană mai bună care să conduce Google și Alphabet către viitor. El are 47 de ani, este născut în India și s-a alăturat Google în 2004.

În prezent, Google/Alphabet are peste 100.000 de angajați la nivel global.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here