Simona Halep, elogiată de presa mondială după victoria de la Australian Open

Sursa: WTA/Twitter

Simona Halep (2 WTA) a reuşit cea mai spectaculoasă victorie a zilei la Australian Open, trecând de Ajla Tomljanovici (72 WTA), la capătul unui duel dramatic, decis după trei seturi.  

Meciul a ajuns în atenţia presei internaţionale, atât datorită răsturnării de scor din decisiv, cât şi pentru că a avut-o în prim-plan pe Simona Halep, cea mai constantă jucătoare din circuitul feminin, la ora actuală, scrie Adevărul.ro.

Eurosport, postul care transmite Australian Open, a selectat cele mai importante pasaje din presa internaţională, după meciul care a trimis-o pe „Simo“, în turul III de la Australian Open, unde o va întâlni, vineri, pe rusoaica Veronika Kudermetova (23 de ani, 36 WTA).   

AS.com: Australianca a servit pentru a câştiga meciul, dar Halep a reuşit să salveze situaţia critică. … Incredibila Halep! A câştigat pe serviciul lui Tomljanovic şi va servi pentru meci. Ce reacţie din partea româncei! S-a calificat în turul 3 la Asutralian Open după ce a câştigat un meci agonizant.  

Punto de Break: Simona Halep dansează periculos. În tenisul feminin am fost pe cale să vedem prima bombă adevărată de la Australian Open. Australianca Ajla Tomljanovic a făcut lucrurile foarte dificile pentru Simona Halep, dar românca a întors scorul. Un tenis minunat pentru jucătoarea din Australia, probabil cea mai bună performanţă a carierei.  

Site-ul oficial al Australian Open: Halep a supravieţuit testului arzător al Ajlei Tomljanovic. Românca a părut în pericol în setul decisiv când era condusă cu 5-2, dar a rezolvat cu calm ecuaţia calificării. Încântătoarea bătălie a durat două ore şi 34 de minute şi a conţinut 15 break-uri, 28 de winnere din partea Simonei Halep şi 37 de lovituri direct câştigătoare din partea Ajlei. Într-un meci care a început pe lumină şi s-a încheiat la lumina reflectoarelor, Tomljanovic a căutat prima victorie după doi ani în faţa unei jucătoare din Top 10 şi un eventual al patrulea succes. A început mai slab din cauza unor duble greşeli, dar şi-a revenit treptat sub privirile prietenului său, al nouălea jucător al lumii, Matteo Berrettini. Simona a avut nevoie în final, după o revenire fantastică, de a doua minge de meci pentru a se impune şi a se califica în turul al treilea.  

BBC: O Tomljanovic emoţionată a eşuat să servească pentru meci la 5-3, iar Halep şi-a arătat experienţa şi a obţinut o victorie remarcabilă. Halep a părut însă frustrată, ţipând adesea şi gesticulând către antrenorul său, Darren Cahill. În orice caz, când Tomljanovic nu a profitat de momentul cheie, românca şi-a găsit drumul spre victorie.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here