Sindicatul Europol: „Domnule ministru, raportăm: NE CADE TAVANUL ÎN CAP!” Reacția Poliției Capitalei

Poliţia Capitalei reacţionează după ce sindicatul Europol a sesizat că într-o secţie de poliţie a căzut tavanul pe birourile poliţiştilor, precizând că nimeni nu a fost rănit, că sediul respectivei secţii este în curs de modernizare şi că pentru moment se fac reparaţii curente fiind căutat pentru închiriere un sediu provizoriu.

”În data de 01 septembrie 2021, în interiorul clădirii în care funcţionează Secţia 3 Poliţie, un  fragment de tencuială s-a desprins din tavan. Nu a fost  rănită nicio persoană. Sediul Secţiei 3 Poliţie este în proiect de modernizare prin BIRD. S-a efectuat deja  expertiza tehnică şi studiul de fezabilitate, în anul 2020”, anunţă joi Poliţia Capitalei.
Ulterior, studiul de fezabilitate a fost depus la Direcţia de Cultură a Municipiului Bucureşti, în vederea obţinerii avizelor necesare. Direcţia de Cultură a solicitat completarea studiului de fezabilitate  cu un studiu istoric, având în vedere vechimea clădirii în care funcţionează Secţia 3 Poliţie.
Studiul istoric a fost elaborat în acest an, documentaţia în vederea obţinerii avizelor fiind deja depusă la Direcţia de Cultură a Municipiului Bucureşti, în vederea analizării şi avizării documentaţiei.
”După avizare, în funcţie de fondurile financiare alocate, se va derula procedura de achiziţie proiectare şi execuţie. Pentru funcţionarea, o scurtă perioadă de timp, în sediul subunităţii, din dimineaţa de 02.09., se execută anumite lucrări de reparaţii curente. Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti este în procedură de identificare, în vederea închirierii, a unui imobil care să corespunda cerinţelor funcţionale pentru  secţia de poliţie”, precizează Poliţia Capitalei.
Reprezentanţii Sindicatului Europol au anunţat miercuri seară că la Secţia 3 din Bucureşti cade tavanul peste birourile poliţiştilor, în contextul în care recent ministrul de Interne, Lucian Bode, a vorbit despre „drumuri şi poduri, despre asfaltări şi proiecte de infrastructură rutieră”.
„Nu e mare diferenţă că eşti ultragiat pe stradă sau de propria instituţie care nu dă 2 bani pe siguranţa noastră şi chiar a cetăţenilor”, susţin aceştia.
„Domnule ministru, raportăm: NE CADE TAVANUL ÎN CAP! În ultima apariţie publică ministrul Bode ne-a vorbit despre drumuri şi poduri, despre asfaltări şi proiecte de infrastructură rutieră. În timp ce la MAI figurează încă Lucian Bode ca ministru, în Secţia 3 Poliţie din Bucureşti, capitala României, în anul 2021, cade tavanul peste birourile poliţiştilor… „, arată Sindicatul Europol, miercuri seară, într-o postare pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here