Inquam Photos/ Octav Ganea

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a dat publicității, miercuri, un mesaj extrem de slugarnic la adresa lui Meleșcanu cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani. „Una dintre cele mai importante personalități ale diplomației românești, un înalt demnitar, distins profesor”, este mesajul postat pe pagina de internet a SNSPA.

„Cu ocazia aniversării a 80 de ani, miercuri, 10 martie 2021, comunitatea Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) îl celebrează pe prof. univ. dr. Teodor Meleșcanu, una dintre cele mai importante personalități ale diplomației romanești, un înalt demnitar, distins profesor al SNSPA și al Universității din București.

Istoria SNSPA este strâns legată de profesorul Teodor Melescanu, după cum viață profesorului Teodor Melescanu este la fel de strâns legată de istoria SNSPA. Din dorința de a dezvolta o adevărată școală națională, la standarde de calitate internațională, Teodor Melescanu a fost alături de SNSPA, din primii ani de la înființarea universității, și până astăzi, în calitate de profesor, oferindu-le studenților pe care îi îndrumă un parcurs profesional, ambiție și experiență a peste 50 de ani de cariera diplomatică.(…) De-a lungul anilor, Teodor Meleșcanu a reușit să păstreze echilibrul între cariera diplomatică, academică și cea de om politic. Cu perseverență, conștiinciozitate și multă putere de muncă, Teodor Meleșcanu a parcurs toate treptele ierarhice universitare, a obținut recunoaștere în cancelariile lumii, într-un domeniu delicat și elitist că cel al diplomației, și a fost prezent, în ultimii 30 de ani, în politica românească, în actul de guvernare a țării, în sfera legislativă și, de asemenea, în spațiul relațiilor internaționale, unde a reprezentat România.

Misiunea domnului profesor Melescanu a îmbrăcat anumite virtuți, cum sunt înțelepciunea, profesionalismul, responsabilitatea, curajul, puse în slujba statului român, valori pe care le cultivă SNSPA, că Școala de Guvernare”, a susținut rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie. Îi urăm ‘La mulți ani!’, sănătate, o viață lungă și activă, cu cât mai multe împliniri”, este mesajul SNSPA.

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a ținut să posteze acest mesaj și pe pagina sa de Facebook.

Teodor Meleșcanu a trecut prin șase partide în cariera sa politică, ultimul partid în care s-a înscris fiind cel al lui Dan Voiculescu, PPU-SL. În noiembrie 2020, după ce niciun partid nu l-a mai dorit pe liste, el a anunțat că își va „continua activitatea ca diplomat”.

Meleșcanu a fost ministru de Externe din partea ALDE în timpul Regimului Dragnea PSD. El i-a tratat atunci cu aroganță și dispreț pe protestatarii care au cerut „Justiție, nu corupție” în Parlament.

1 COMENTARIU

  1. La ce folosește această școală???..nu vă e rușine…am scape de Fane Gheorghiu și dam de căcatul asta de școală…am scăpat de dracu’ și am dat de ta-su… comuniștii tot comuniști…încă odată întreb ,cine sau mai bine zis cine-i trimite pe ventrilogii aia in această școală..??…și ce morții mă-sii fac cu căcatul asta de școală….??? .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here