Sorin Blejnar, fostul șef al Fiscului, a divorțat, luna trecută, de soția sa, Andreea Florentina Blejnar. Judecătoria Sectorului 1 a dispus desfacerea căsătoriei, prin acord între cei doi foști soți, informează ziare.com.

Acordul prevede că Andreea Florentina să păstreze numele dobândit prin căsătorie, de Blejnar, stabilește locuința celor doi copii la mamă, iar exercitarea autorității părintești asupra minorilor se va desfășura în comun, de către ambii părinți.

Sorin Blejnar a fost obligat la plata unei contribuții la cheltuielile de creștere, îngrijire și educare a minorilor în cuantum de 1/3 din venitul minim net pe economie pe ultimele 6 luni, începând cu data introducerii acțiunii (13 august 2020) și până la împlinirea majoratului de către beneficiari.

„Definitivă în ceea ce privește divorțul prin acordul părților și cererile accesorii, cu excepția dispoziției privind obligarea petentului la plata contribuției la cheltuielile de creștere, îngrijire și educare a minorilor.

Cu apel în 30 de zile de la comunicare, în ceea ce privește dispoziția privind obligarea petentului la plata contribuției la cheltuielile de creștere, îngrijire și educare a minorilor, care se exercită prin depunerea cererii la Judecătoria Sectorului 1 București,” este minuta instanței.

Sentința a fost dată pe 18 decembrie, conform portalului instanțelor.

Sorin Blejnar execută în prezent o pedeapsă de 5 ani de închisoare într-un dosar în care a fost condamnat pentru că a primit șpagă 12,5 milioane de lei în schimbul traficării influenței de șef al Fiscului. Instanța a mai dispus și confiscarea a peste 12,5 milioane lei.

Procesul de divorț a fost deschis de Sorin Blejnar din Penitenciarul Jilava.

Inculpați în același dosar

Sorin Blejnar și Andreea Florentina Blejnar au fost trimiși în judecată de DNA, în august 2019, pentru fapte de corupție. Fostul șef al Fiscului pentru că ar fi luat mită de un afacerist suma de 1,2 milioane de euro, iar fosta sa soție pentru complicitate la această infracțiune.

În noiembrie 2020, dosarul a fost restituit la DNA. Asta dup ace sute de convorbiri și comunicări telefonice realizate de SRI, în baza unor mandate de supraveghere tehnică emise de Curtea de Apel București au fost anulatein baza unor decizii ale Curții Constituționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here