Ministrul Justiţiei Stelian Ion şi-a delegat joi cele mai importante atribuţii către noul secretar de stat Alexandru Dimitriu (foto), fost asociat al casei de avocatură a lui Gheorghe Piperea şi fost concurent la show-ul „Vara ispitelor”, unde a ajuns în centrul atenţiei prin comportamentul jumătăţii sale, Cosmina Păsărin, scrie newsweek.ro.

Stelian Ion i-a propus lui Florin Cîţu, iar acesta a acceptat, numirea ca secretar de stat la Justiţie a lui Alexandru Dimitriu, membru al PLUS şi fost membru al PNL timp de zece ani, trecut şi în prezent ca „partener” la firma „Piperea şi Asociaţii”, potrivit datelor de pe site-ul acesteia.  

Gheorghe Piperea, fondatorul firmei, este unul dintre cei mai mari critici ai guvernării liberale şi a fost la un pas de a fi pe listele PSD pentru parlamentare.

Mai mult, printre clienţii reprezentaţi de Alexandru Dimitriu se numără şi firma European Drinks a fraţilor Micula, care au câştigat un proces arbitral de peste 900 de milioane de lei împotriva statului român, potrivit publicaţiei „Newsweek”.  

Sunt chestiuni asupra cărora am dat dispoziţie. Domnul Dimitriu va fi colaborator al meu, indiferent dacă îl numeşte secretar de stat. Supraveghez totul. Nu are acces la documente secrete. Totul e cu ştiinţa mea. Am posibilitatea să mă consult cu anumite persoane în care am încredere. Cât timp nu sunt secrete de serviciu, consider că e legal”, explica Stelian Ion colaborarea cu Alexandru Dimitriu, într-un interviu acordat spotmedia.ro.  

Ulterior, premierul Florin Cîţu l-a numit pe avocatul Alexandru Dimitriu în funcţia de secretar de stat la ministerul Justiţiei, la cerereaministrului Stelian Ion.  

Potrivit newsweek.ro, Alexandru Dimitru va gestiona cele mai importante direcţii din ministerul Justiţiei. Astfel, Alexandru Dimitriu va coordona Direcţia Avizare Acte Normative, Direcţia Contencios, Direcţia Resurse Umane, Direcţia Economică, Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie, Oficiul Naţional pentru Registrul Comerţului.  

Contactat de Newsweek România, secretarul de stat Alexandru Dimitriu a spus că „acestea sunt atribuţiile delegate prin ordin de ministru. În momentul în care vor fi numiţi şi alţi secretari de stat, atribuţiile vor fi reaşezate”.

Alexandru Dimitriu a fost propunerea Alianţei USR-PLUS (pe filiera PLUS) pentru a candida la Primăria Sectorului 5, însă în urma negocierilor între liberali şi partidul condus de Dacian Cioloş şi Dan Barna, candidatul susţinut de cele trei forţe politice a fost Cristian Băcanu, la acea vreme secretar de stat la Justiţie, adică exact funcţia pe care o preia Dimitriu.   

Nu în ultimul rând, Alexandru Dimitriu s-a evidenţiat în trecut şi prin participarea sa la show-ul „Vara ispitelor” de la PRO TV, acolo unde a mers alături de prietena sa de la acea vreme: Cosmina Păsărin. Cei doi au devenit cunoscuţi după ce Cosmina Păsărin l-a înşelat pe viitorul secretar de stat la Justiţie cu fotomodelul Bogdan Vlădău, în faţa camerelor de filmat. Cosmina Păsărin a rămas ulterior în showbiz, în timp ce Dimitriu şi-a urmat studiile juridice, în 2015 luând doctoratul cu calificativul „Summa Cum Laude”. 

Cosmina Păsărin și Alexandru Dimitriu

 

În ultimele săptămâni, în spaţiul public au apărut critici la adresa prezenţei lui Alexandru Dimitriu în Ministerul Justiţiei şi accesului acestuia la documentele din mapa titularului portofoliului, Stelian Ion, în condiţiile în care încă nu avea o calitate oficială. 

2 COMENTARII

  1. Sulfuroasa afacere, nu-i asa? In fond actualul ministru este unul din avocatii altei nenorociri de la tarmul marii, radu mazare. In concluzie svem de aface cu o alta nevertebrata … si la acest minister.

  2. Mai, oameni (buni?), la chestia cu „vara ispitelor”, avea 19 ani… ce doamne iarta-ma, voi ce aruncati cu pietre, faceati la 19 ani? Iar chestia cu Piperea, acolo este vorba de avocatura, Micula sau Puiu Popoviciu, Mazare sau Bogdan Olteanu si multi alti grei de toate orientarile, toti au fost/sunt aparati/reprezentati de un avocat, asta nu inseamna ca avocatul este asemenea clientului, asta este meseria liberala a avocatului, sa apere pe oricine, fara discriminare, sarcina delimitarii intre vinovati sau nevinovati este a judecatorului, iar hotararea se ia, slava Domnului, indiferent daca inculpatul este PNL-ist sau nu!. Deja deveniti gretosi, cred ca ma retrag asa cum m-am retras si de la oficina lui Sabin Orcan, alt client abonat la pusculita PNL-ista.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here