Studiu: A treia doză de vaccin Pfizer are o eficienţă de 95,6% împotriva formelor simptomatice ale bolii

A treia doză de vaccin anti-COVID Pfizer/BioNTech are o eficienţă de 95,6% împotriva formelor simptomatice ale bolii, potrivit unui studiu realizat de cele două laboratoare publicat joi.

Studiul clinic de fază 3, realizat în rândul a 10.000 de persoane cu vârsta peste 16 ani, arată o eficacitate relativă de 95,6% şi un profil de siguranţă favorabil, se arată într-un comunicat al celor două companii, relatează AFP, citată dAgerpres.

Este vorba despre primele rezultate de eficacitate ale unui studiu randomizat pentru un rapel cu vaccinul anti-COVID-19, au spus cele două companii.

Acest studiu a fost realizat în timp ce varianta Delta de coronavirus a fost principala tulpină care a circulat în această perioadă.

Aceste rezultate demonstrează încă o dată utilitatea dozelor de rapel (booster) în eforturile noastre de a proteja populaţia împotriva acestei boli, a spus Albert Bourla, director general al Pfizer, citat în comunicat.

Vârsta medie a participanţilor la studiu a fost de aproximativ 53 de ani.

Aceste rezultate vor fi transmise autorităţilor de reglementare cât mai curând posibil, au adăugat cele două companii.

Mai multe ţări au autorizat deja administrarea unei doze de rapel împotriva COVID-19 pentru a creşte imunitatea persoanelor vaccinate, care pare să scadă după câteva luni, potrivit unor studii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here